Sieć należy teraz do Enata Bread, którą zarządza Bartłomiej Rychcik, pomysłodawca m.in. rzemieślniczej piekarni Bakery Wilanów.
Nabywca był wcześniej franczyzobiorcą Gorąco Polecam, a teraz planuje inwestycję o wartości 15 mln zł. W ciągu trzech lat chce zwiększyć liczbę punktów do 50 i otwierać je poza stolicą i okolicami. Na celowniku są Wrocław i Gdańsk.
Przypomnijmy, że jeszcze w tym roku planowane jest otwarcie Bakery w Browarach Warszawskich.
To będzie zupełnie wyjątkowe miejsce – niepowtarzalne, charakterystyczne, rzemieślnicze. Rozwiniemy w ten sposób już sprawdzony i lubiany przez klientów koncept Bakery, który stworzyliśmy w warszawskim Wilanowie. To marka „bez kompromisów” – oparta na naturalnej, zdrowej i ekologicznej żywności – wykorzystujący potencjał pięknych obiektów architektonicznych. W Wilanowie postawiliśmy na ciasta, w Browarach Warszawskich postawimy na… francuskie specjały. W Bakery Wilanów szefem piekarni został ceniony cukiernik Damian Lewandowski. W Bakery Browary Warszawskie kuchnią przewodzić będzie znany wszystkim w branży – także za granicą – specjalista w zakresie wyrobów viennoiserie. Na tym pewnie w Warszawie zakończymy – zatrzymamy się na dwóch punktach rzemieślniczych. Barierą nie są lokalizacje czy finanse lecz… ludzie. Koncept wymaga bowiem zaangażowania wyspecjalizowanych wspólników i pracowników. Na rynku nie ma zbyt wielu takich ludzi – mówił w rozmowie z nami Bartłomiej Rychcik.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.