Gorąco Polecam ma nowego właściciela

Udostępnij artykuł
Sieć należy teraz do Enata Bread, którą zarządza Bartłomiej Rychcik, pomysłodawca m.in. rzemieślniczej piekarni Bakery Wilanów.

Nabywca był wcześniej franczyzobiorcą Gorąco Polecam, a teraz planuje inwestycję o wartości 15 mln zł. W ciągu trzech lat chce zwiększyć liczbę punktów do 50 i otwierać je poza stolicą i okolicami. Na celowniku są Wrocław i Gdańsk.

Przypomnijmy, że jeszcze w tym roku planowane jest otwarcie Bakery w Browarach Warszawskich.

To będzie zupełnie wyjątkowe miejsce – niepowtarzalne, charakterystyczne, rzemieślnicze. Rozwiniemy w ten sposób już sprawdzony i lubiany przez klientów koncept Bakery, który stworzyliśmy w warszawskim Wilanowie. To marka „bez kompromisów” – oparta na naturalnej, zdrowej i ekologicznej żywności – wykorzystujący potencjał pięknych obiektów architektonicznych. W Wilanowie postawiliśmy na ciasta, w Browarach Warszawskich postawimy na… francuskie specjały. W Bakery Wilanów szefem piekarni został ceniony cukiernik Damian Lewandowski. W Bakery Browary Warszawskie kuchnią przewodzić będzie znany wszystkim w branży – także za granicą – specjalista w zakresie wyrobów viennoiserie. Na tym pewnie w Warszawie zakończymy – zatrzymamy się na dwóch punktach rzemieślniczych. Barierą nie są lokalizacje czy finanse lecz… ludzie. Koncept wymaga bowiem zaangażowania wyspecjalizowanych wspólników i pracowników. Na rynku nie ma zbyt wielu takich ludzi – mówił w rozmowie z nami Bartłomiej Rychcik.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.05.2020
Aktualizacja: 28.05.2020