Gruby Benek rozwija sieć w Trójmieście

Udostępnij nas na:
W centrum Gdańska, przy ulicy Szerokiej, ruszyła pierwsza w tym mieście pizzeria ogólnopolskiej sieci. Charakterystyczna dla marki, autorska pizza w amerykańskim stylu, burgery i lekkie sałatki dostępne są zarówno w lokalu, jak i z dostawą.

Dynamicznego rozwoju sieci Gruby Benek nie spowolniła nawet pandemia – od kilku dni gości nowego lokalu w Gdańsku wita szyld z charakterystycznym logo z koroną.

Dlaczego korona? Bo robimy prawdziwie królewską pizzę!” – mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Grubego Benka. „Ten symbol jest z nami od lat i cały czas przypomina nam, na czym budujemy sukces naszej marki – na dbałości o najwyższą jakość w każdej dziedzinie działalności lokalu. Od produktów, poprzez obsługę i organizację dostaw, aż po marketing – wyjaśnia.

Teraz mogą się o tym przekonać mieszkańcy Gdańska. Pizzeria w sercu miasta, przy Szerokiej 125/126 ruszyła zaledwie miesiąc po ponownym otwarciu lokali gastronomicznych dla gości.

Mam świadomość, że to trudny czas dla całej branży, ale jestem spokojny, bo współpracuję z siecią – mówi franczyzobiorca gdańskiej pizzerii.

A co zjemy w gdańskim lokalu? Przede wszystkim charakterystyczną pizzę Grubego Benka.

Szczycimy się najlepszą pizzą w amerykańskim stylu i nie jesteśmy gołosłowni – mówi Katarzyna Włodarczyk-Pięta – Jej smak naprawdę wyróżnia się na tle konkurencji – specjalne ciasto i technologia wypieku to jedno, ale przede wszystkim stawiamy na jakościowe składniki. Prawdziwe pepperoni, czyli dojrzewająca, paprykowa kiełbasa, produkowany specjalnie na nasze zamówienie we Francji ser czy szynka klasy premium to rzeczy niespotykane w sieciowych pizzeriach.

Ale oferta nowego lokalu jest znacznie bogatsza. Coś dla siebie znajdą tu też miłośnicy włoskiej klasyki – pizza na cienkim, chrupiącym cieście z włoskimi dodatkami uzupełnia ofertę Grubego Benka. Są też burgery z kotletami ze 100 proc. wołowiny, lekkie sałatki i kilka propozycji na szybką przekąskę.

Oferta pizzerii jest bardzo dobrze przemyślana – menu nie jest przesadnie rozbudowane, zależało nam żeby było elastyczne i odpowiadało na potrzeby wszystkich gości – dodaje właściciel lokalu.

W gdańskim lokalu na gości czeka nowoczesne, jasne i barwne wnętrze, wygodne kanapy i  nowoczesne prezentery LED ułatwiające wybór pizzy osobom czekającym w kolejce. Przygotowano też atrakcje dla najmłodszych gości i gry planszowe, ale te muszą poczekać na zniesienie ograniczeń związanych z epidemią obowiązujące w lokalach gastronomicznych.

Lokal przy Szerokiej 125/126 czeka na gości od niedzieli do czwartku w godzinach 12.00 – 22.00, a w piątki i soboty do północy. Zamówienia z dostawą można składać pod numerami: 500 06 77 55 i 585 858 388 lub przez stronę www.grubybenek.pl.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.