Grupa Krawczyk świętuje 25 lat na rynku

Udostępnij artykuł
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych sieci gastronomicznych we Wrocławiu, obchodzi swoje okrągłe urodziny. Ćwierćwiecze działalności w branży
zostanie uczczone … kaszanką.

Sieć Krawczyka jest obecna na wrocławskim rynku gastronomicznym od 1994 roku. Przez 25 lat zmieniały się gusta Polaków, pojawiały się najróżniejsze mody kulinarne, które szybko mijały lub pozostawały na dłużej i za tym wszystkim próbuje nadążyć Józef Krawczyk, wrocławski restaurator.

– Przez ćwierć wieku zebraliśmy niesamowite doświadczenie, które pozwala nam wciąż podnosić jakość naszych usług – mówi Krawczyk.

Sieć rozpoczęła swoją działalność od otwarcia Pubu Guinness, który jest obecnie najstarszym pubem we Wrocławiu. Guinness znajduje się przy placu Solnym, w samym centrum miasta. Wnętrze lokalu stylizowane jest na typowy, irlandzki pub – czyli idealne miejsce do spotkań towarzyskich z doskonałym piwem i najlepszą whisky. Lokal ma trzy poziomy – klimatyczną piwnicę, parter z oknami wychodzącymi na plac Solny oraz piętro, gdzie przez pierwsze lata znajdowała się restauracja. Z biegiem czasu i wraz ze wzrostem popularności Guinnessa jako miejsca wieczorowych imprez, restaurację zamieniono na pub. Choć czas leci, Guinness jest wciąż chętnie odwiedzany przez osoby, które chcą spędzić wolny wieczór na rozmowie z przyjaciółmi, przy muzyce na żywo i napić się prawdziwego, irlandzkiego piwa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

– Nasz pub jest już właściwie lokalem kultowym, znanym wszystkim wrocławianom i nie tylko. Stworzyliśmy miejsce, które na stałe wpisało się w krajobraz stolicy Dolnego Śląska – dodaje Krawczyk.

Do sieci restauracji należą także obecnie restauracje Sukiennice 7, Butchery & Grill oraz Steak’n’Roll, a w Warszawie – Warszawski Sznyt.

Z okazji jubileuszu w restauracjach Krawczyka będzie można zamówić danie, które w latach 90. cieszyło się ogromną popularnością. Doskonale znana kaszanka z cebulą będzie serwowana w nowej odsłonie – z musztardą dijon, ogórkiem kiszonym, jabłkiem, czerwonym winem, cynamonem i olejem borowikowym oraz bułeczką ze słodu jęczmiennego. Urodzinowe danie pojawi się we wszystkich restauracjach sieci Krawczyk.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie RG2019banner.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.06.2019
Aktualizacja: 12.06.2019