Grycan: pączek za złotówkę i szarlotkowy weekend

Udostępnij artykuł
W Tłusty Czwartek czyli 20 lutego do każdej zakupionej kawy, herbaty lub czekolady goście otrzymają domowego pączka za 1 zł. Z kolei przez cały weekend we wszystkich punktach będzie królowała szarlotka w promocyjnej cenie.

Tłusty czwartek to najsłodszy dzień w kalendarzu, w którym na naszych stołach królują pączki. Tego tradycyjnego akcentu nie mogło zabraknąć w naszych lodziarnio-kawiarniach. Wszystkim naszym gościom, którzy odwiedzą nas 20 lutego do zakupionego napoju proponujemy domowe pączki z zaprzyjaźnionej rodzinnej cukierni w promocyjnej cenie – zachęca Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Według jednego z przesądów w tym czasie należy zjeść coś słodkiego, „by dobrze się wiodło”. Najpopularniejszym karnawałowym smakołykiem są pączki. Te sprzedawane w lodziarnio-kawiarniach Grycan pochodzą z małej, rodzinnej cukierni. Produkowane są ręcznie, według tradycyjnej receptury. Są nadziane domowymi powidłami śliwkowymi i udekorowane gęstym lukrem oraz kandyzowaną skórką pomarańczową.

Oferta z okazji tłustego czwartku obowiązuje 20 lutego 2020 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń do wyczerpania zapasów. Pączki dostępne są również poza promocją w regularnej cenie 3,50zł.

Szarlotkowy weekend

Różne warianty tego pysznego, tradycyjnego ciasta dostępne będą w promocyjnych cenach. W ofercie specjalnej znalazł się również nowy, wyjątkowy Deser z szarlotką z migdałami i chrupiącym karmelem w cenie 19,90zł.

Szarlotka to jedno z naszych ukochanych ciast! Soczyste, polskie jabłka na kruchym maślanym spodzie, podawane na gorąco w towarzystwie kremowych lodów to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. W najbliższy weekend zachęcamy również do spróbowania naszej nowości – deseru lodowego, którego głównymi bohaterami są domowa szarlotka z migdałami i lody Grycan Chrupiący Karmel. Do naszych lodziarnio-kawiarni zapraszamy również wegan – w najnowszej ofercie na pewno znajdą coś pysznego dla siebie. – zachęca Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

Promocyjne menu:
– Szarlotka z kruszonką na gorąco – prawdziwa, domowa szarlotka na kruchym, maślanym cieście, podawana na gorąco z sosem cynamonowym, porcją lodów waniliowych i bitą śmietaną w cenie 12,90zł;

– Szarlotka z kruszonką z chrupiącym karmelem, na gorąco – domowa szarlotka na kruchym, maślanym cieście, podawana na gorąco z polewą karmelową, porcją lodów Chrupiący Karmel i bitą śmietaną w cenie 12,90zł;

– Szarlotka z migdałami na gorąco – wegańska szarlotka na kruchym cieście, posypana prażonymi płatkami migdałowymi, podawana na gorąco z sosem cynamonowym oraz porcją wegańskich lodów waniliowych w cenie 12,90zł;

– Deser z szarlotką z migdałami i chrupiącym karmelem – kompozycja lodów waniliowych oraz Chrupiący Karmel, podawana z musem jabłkowym, szarlotką z migdałami na gorąco, w towarzystwie bitej śmietany, udekorowana płatkami migdałowymi oraz waflową rurką wypiekaną we własnej pracowni cukierniczej w cenie 19,90zł

Oferta Szarlotkowy weekend obowiązuje w dniach 21-23 lutego 2020 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń z pełną karta menu i dotyczy wyłącznie deserów w pucharach.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.02.2020
Aktualizacja: 20.02.2020