W Tłusty Czwartek czyli 20 lutego do każdej zakupionej kawy, herbaty lub czekolady goście otrzymają domowego pączka za 1 zł. Z kolei przez cały weekend we wszystkich punktach będzie królowała szarlotka w promocyjnej cenie.
Tłusty czwartek to najsłodszy dzień w kalendarzu, w którym na naszych stołach królują pączki. Tego tradycyjnego akcentu nie mogło zabraknąć w naszych lodziarnio-kawiarniach. Wszystkim naszym gościom, którzy odwiedzą nas 20 lutego do zakupionego napoju proponujemy domowe pączki z zaprzyjaźnionej rodzinnej cukierni w promocyjnej cenie – zachęca Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.
Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Według jednego z przesądów w tym czasie należy zjeść coś słodkiego, „by dobrze się wiodło”. Najpopularniejszym karnawałowym smakołykiem są pączki. Te sprzedawane w lodziarnio-kawiarniach Grycan pochodzą z małej, rodzinnej cukierni. Produkowane są ręcznie, według tradycyjnej receptury. Są nadziane domowymi powidłami śliwkowymi i udekorowane gęstym lukrem oraz kandyzowaną skórką pomarańczową.
Oferta z okazji tłustego czwartku obowiązuje 20 lutego 2020 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń do wyczerpania zapasów. Pączki dostępne są również poza promocją w regularnej cenie 3,50zł.
Szarlotkowy weekend
Różne warianty tego pysznego, tradycyjnego ciasta dostępne będą w promocyjnych cenach. W ofercie specjalnej znalazł się również nowy, wyjątkowy Deser z szarlotką z migdałami i chrupiącym karmelem w cenie 19,90zł.
Szarlotka to jedno z naszych ukochanych ciast! Soczyste, polskie jabłka na kruchym maślanym spodzie, podawane na gorąco w towarzystwie kremowych lodów to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. W najbliższy weekend zachęcamy również do spróbowania naszej nowości – deseru lodowego, którego głównymi bohaterami są domowa szarlotka z migdałami i lody Grycan Chrupiący Karmel. Do naszych lodziarnio-kawiarni zapraszamy również wegan – w najnowszej ofercie na pewno znajdą coś pysznego dla siebie. – zachęca Małgorzata Grycan, współwłaścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.
Promocyjne menu:
– Szarlotka z kruszonką na gorąco – prawdziwa, domowa szarlotka na kruchym, maślanym cieście, podawana na gorąco z sosem cynamonowym, porcją lodów waniliowych i bitą śmietaną w cenie 12,90zł;
– Szarlotka z kruszonką z chrupiącym karmelem, na gorąco – domowa szarlotka na kruchym, maślanym cieście, podawana na gorąco z polewą karmelową, porcją lodów Chrupiący Karmel i bitą śmietaną w cenie 12,90zł;
– Szarlotka z migdałami na gorąco – wegańska szarlotka na kruchym cieście, posypana prażonymi płatkami migdałowymi, podawana na gorąco z sosem cynamonowym oraz porcją wegańskich lodów waniliowych w cenie 12,90zł;
– Deser z szarlotką z migdałami i chrupiącym karmelem – kompozycja lodów waniliowych oraz Chrupiący Karmel, podawana z musem jabłkowym, szarlotką z migdałami na gorąco, w towarzystwie bitej śmietany, udekorowana płatkami migdałowymi oraz waflową rurką wypiekaną we własnej pracowni cukierniczej w cenie 19,90zł
Oferta Szarlotkowy weekend obowiązuje w dniach 21-23 lutego 2020 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń z pełną karta menu i dotyczy wyłącznie deserów w pucharach.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.