Grycan wystartował z ofertą świąteczną

Udostępnij artykuł
Chwila wytchnienia podczas zakupów? A może miłe, zimowe popołudnie z bliskimi? Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Elżbieta i Zbigniew Grycanowie zapraszają do swoich lodziarnio-kawiarni, gdzie na klientów czeka słodka oferta „Najlepsze na Święta”.

 

– Kiedy w powietrzu roznosi się zapach igliwia i pierników, a ulice rozświetlają światełka, to znak, że Święta są tuż tuż! Aby umilić naszym gościom czas oczekiwania na Gwiazdkę przygotowaliśmy ofertę „Najlepsze na Święta”. Znalazł się w niej bestsellerowy deser lodowy Malinowe Brownie oraz aromatyczny zestaw: Piernik Staropolski z bakaliami podany z lodami cynamonowymi ze śliwkami i ciasteczkami oraz filiżanką aromatycznego cappuccino. Serdecznie zapraszamy! – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

SWEETS & COFFEE
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

 W ofercie „Najlepsze na Święta” znalazły się dwie propozycje:

  • Deser Malinowe Brownie – połączenie lodów czekoladowych, stracciatella i sorbetu z malin z gorącym, czekoladowym ciastkiem brownie własnej produkcji. Deser udekorowany jest bitą śmietaną, przygotowywanym na miejscu w lodziarnio-kawiarni sosem z malin oraz chrupiącą waflową rurką wypiekaną i ręcznie zwijaną we własnej pracowni cukierniczej. Cena 19,90 PLN.
  • Zestaw z kawą cappuccino i Piernikiem Staropolskim z bakaliami, który przygotowywany jest według tradycyjnej, rodzinnej receptury, pochodzącej z Kresów Wschodnich. Jego niepowtarzalny smak jest zasługą starannie wyselekcjonowanych składników: miodu z wybranej pasieki, aromatycznych przypraw, bakalii oraz gotowanego karmelu. Każdy piernik przekładany jest domowymi powidłami śliwkowymi, a następnie ręcznie oblewany czekoladą i ozdabiany połówkami orzechów włoskich. Dodatkiem do piernika jest gałka smaku deserowego – lody cynamonowe ze śliwkami i ciasteczkami oraz aromatyczna kawa cappuccino, przygotowywana na bazie specjalnej włoskiej mieszanki. Cena: 17,90 PLN.

Oferta obowiązuje od 7 grudnia 2018 roku do 4 stycznia 2019 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach marki Grycan – Lody od pokoleń.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.12.2018
Aktualizacja: 13.12.2018