Hala Gwardii też zagra dla WOŚP

Udostępnij artykuł
Hala włączy się w 27. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Na scenie pojawi się 27 DJ-ów, a dodatkowo odwiedzający halę wspólnie z dietetykami i wolontariuszami Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru pobiją rekord Polski w robieniu słodyczy bez cukru.

Wspólne granie z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy wystartuje o godz. 11.00 i potrwa aż do godz. 21.00. Lista wszystkich DJ-ów, którzy tego dnia wystąpią w Hali Gwardii będzie dostępna na profilu.

Podczas wydarzenia w Hali Gwardii nie zabraknie dietetyków i wolontariuszy Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru. Odwiedzający halę wspólnie z nimi pobiją rekord Polski w robieniu słodyczy bez cukru – rekordowo zdrowych, rekordowo prostych i rekordowo pysznych. Podczas poprzedniej edycji wydarzenia powstało 4 570 kulek mocy! Przedstawiciele Fundacji zapowiadają, że w tym roku wspólnie zrobimy i zjemy jeszcze więcej. Słodkie stoisko będzie dostępne od godz. 11.30 do godz. 18.30. Organizatorzy zapraszają na nie szczególnie dzieci z rodzicami i dziadkami.

Na gości Hali czekać będą również eksperci specjalizujący się w zdrowym odżywianiu. Pojawią się dietetyczki:
• Alicja Kulińska z Dieta Na talerzu;
• Agnieszka Wiśniewska, założycielka Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru;
• Beata Jabłonowska-Lietz z Instytutu Żywności i Żywienia;
• Kasia Kowalczuk z Dzieciaki Zdrowo Smakują.

Będzie to doskonałą okazją, aby nie tylko wesprzeć Wielką Orkiestrę, ale także zasięgnąć opinii na temat zdrowego odżywiania. Konsultacje będą bezpłatne, tak samo jak udział w wydarzeniach towarzyszących.

Skrócony plan dnia:
• Targ Hali Gwardii działa od godz. 10.00 do 17.00
• Lokale gastronomiczne są otwarte od godz. 11.00 do 23.00
• Wspólne granie na ringu Hali Gwardii dla WOŚP od godz. 11.00 do 21.00
• Robienie słodyczy bez cukru od godz. 11.30 do 18.30

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.01.2019
Aktualizacja: 10.01.2019