Hotel Traugutta3 oficjalnie otwarty

Udostępnij artykuł
Pod koniec grudnia 2018 roku odbyło się spotkanie prasowe połączone z prezentacją nowego, butikowego Hotelu Traugutta3 i Restauracji Regiment w Białymstoku. Gości powitała dyrektor Anna Narel, współwłaścicielka firmy HASS odpowiedzialnej za inwestycję.

Dyrektor podkreśliła, że otwarcie nowego obiektu to konsekwencja trzech czynników: naturalny rozwój firmy, odpowiedź na zapotrzebowanie gości na hotel o wyższym standardzie oraz stworzenie miejsca, dającego rozwój pracownikom firmy.

Czterogwiazdkowy Hotel Tragutta3 oferuje 23 pokoje w siedmiu kategoriach, Restaurację Regiment oraz nowocześnie wyposażone i eleganckie sale bankietowo-konferencyjne, z dostępem do światła dziennego, o łącznej powierzchni ponad 450 mkw.

Willa przy ul. Traugutta 3 jest ostatnią, obok pobliskiej plebanii kościoła pozostałością po istniejących tu przed laty carskich koszarach, która zachowała swoją oryginalną formę i dzięki staraniom firmy HASS otrzymała drugie życie. W 1994 budynek wpisany został do rejestru zabytków, jako dobro kultury ze względu na swoje znaczenie historyczne.

Firma HASS działa na rynku od 1996 roku, w swojej działalności prowadzi sklep stacjonarny oraz internetowy Meblownia, Hotel Podlasie oraz Restaurację Lipcowy Ogród.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 07.01.2019
Aktualizacja: 07.01.2019