HOTELCAREER powalczy o tytuł Supplier of the Year Forum Profit Hotel 2019

Udostępnij artykuł
Specjalistyczny portal rekrutacyjny dla hotelarstwa, gastronomii i turystyki już od niemal 20 lat pomaga hotelarzom uzupełniać niedobory kadrowe wykwalifikowanymi pracownikami. Przedstawiciele HOTELCAREER.pl spotkają się z hotelarzami niezależnymi z całej Polski; inwestorami; kilkudziesięcioma kupcami, dyrektorami i prezesami z sieci hotelarskich, podczas czternastej edycji najważniejszego w Polsce spotkania hotelarzy. Firma weźmie również udział w konkursie Supplier of the Year FPH 2019, którego rozstrzygnięcie nastąpi na zakończenie wydarzenia (11 grudnia, Warsaw Marriott Hotel). Organizatorem jest nasza redakcja ŚWIAT HOTELI – czasopismo hotelarzy oraz portalu WWW.HORECANET.PL

Nowe badanie YOURCAREERGRUP/HOTELCAREER mówi: „Cechą charakterystyczną branży hotelarskiej i gastronomicznej jest globalna możliwość rozwoju zawodowego.”

Jakie motywy zachęcają pracowników z branży w Europie i na całym świecie do podjęcia pracy za granicą i opuszczenia kraju pochodzenia? Jakie wymagania i preferencje mają młodzi pracownicy poszukujący pracy? Dlaczego pracownicy lubią pracę w branży hotelarsko-gastronomicznej i jak pracodawcy mogą budować długoterminowe relacje ze swoimi pracownikami? Na te pytania odpowiada nowe badanie YOURCAREERGROUP/HOTELCAREER “Hotelarstwo na skalę światową – HOTELCAREER rekrutacja od podszewki: jak przyciągnąć, zatrudnić i utrzymać pracowników”.

VIDEORELACJA Z UBIEGŁOROCZNEJ EDYCJI
XIII FORUM PROFIT HOTEL 2018

W badaniu pod patronatem YOURCAREERGROUP/HOTELCAREER wzięło udział 22 200 uczestników. We współpracy z wszystkimi europejskimi portalami pracy: HOTELCAREER, Caterer.com, CatererGlobal i turijobs, przeprowadzono wywiady z utalentowaną kadrą z dziedziny hotelarstwa, gastronomii i cateringu, statków wycieczkowych, pubów i barów oraz turystyki. Uczestnicy w wieku od 15 do 65 lat, od stażystów do dyrektorów generalnych, wyrażali swoje opinie na temat gotowości do pracy za granicą. Wyniki tego wyjątkowego badania zostały zaprezentowane po raz pierwszy 18 października 2018 r. w Krakowie, na Zgromadzeniu Ogólnym HOTREC, europejskiej organizacji zrzeszającej hotele, restauracje, kawiarnie i bary w całej Europie. Badanie dostarcza szczegółowych informacji na temat poszczególnych sektorów, kraju pracy, grupy wiekowej i poziomu kariery zawodowej.

Wyniki badania pokazują, że dzisiejsi pracodawcy powinni wykorzystać szansę na rekrutację zmotywowanych talentów z innych krajów. 85 proc. całkowitej liczby badanych rozważa podjęcie pracy za granicą. 38 proc. uczestników pracowało już za granicą, głównie pod warunkiem zdobycia nowych doświadczeń i podjęcia wyzwań. Rozwój osobisty i zawodowy to czynniki, które szczególnie przemawiają do młodych talentów. Odkrywanie nowych kultur i poszerzanie własnych możliwości zawodowych to również powody, dla których respondenci przenoszą się i pracują za granicą – najlepiej jak najdłużej.

Przedstawione wyniki pozwalają pracodawcom na strategiczne i korzystne przygotowanie się do przyszłych rekrutacji. Świadomość wymagań kandydatów i późniejsze informowanie o zaletach firmy pozwala na zatrudnienie kandydatów, którzy obecnie poszukują “idealnego pracodawcy”. Jeśli oczekiwania pracownika zostaną spełnione, pracodawca może zwiększyć satysfakcję wśród zespołu i skutecznie związać ich długoterminowo ze sobą. Badanie kończy się wytycznymi dotyczącymi najlepszych praktyk.

Chcesz przeczytać opracowanie “Global hospitality talents – HOTELCAREER recruiting insights: how to attract, recruit and retain a global workforce”? Kliknij tutaj, aby zapytać w języku angielskim bez zobowiązań.

kliknij po szczegóły < (otwiera się na nowej zakładce)">SUPPLIER OF THE YEAR 2019
PRESTIŻ • ZAUFANIE ODBIORCÓW • SUKCES SPRZEDAŻOWY
> kliknij po szczegóły <

W konkursie Supplier of the Year Forum Profit Hotel 2019 biorą udział firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora HoReCa, które zgłosiły i opłaciły swój udział w XIV Forum Profit Hotel 2019 jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i będą prezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech równorzędnych zwycięzców konkursu wybiera jury złożone z „kupców” uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating. Laury dla najlepszych Dostawców Roku wręczone zostaną podczas wieczornej Gali na zakończenie XIV Forum Profit Hotel 2019.

Zapraszamy do kontaktu z Organizatorem celem uzyskania pełnej oferty lub zarejestrowania uczestnictwa.

WWW.PROFITHOTEL.PL

Organizatorem jest BROG B2B MEDIA EFEKTYWNEJ KOMUNIKACJI
wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B MEDIA EFEKTYWNEJ KOMUNIKACJI
Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl

Karolina Stępniak
redaktor naczelna Świat Hoteli
dyrektor wydawnicza
664 463 096, 22 290 66 11
k.stepniak@brogb2b.pl

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 13.09.2019
Aktualizacja: 20.02.2022