iCombi Pro – nowość od Rational

Udostępnij artykuł
Dzięki czterem inteligentnym funkcjom firma stworzyła nowy iCombi Pro, który łączy o 50 proc. wyższą wydajność, 10 proc. krótszy czas gotowania i 10 proc. niższe zużycie energii w jednym systemie gotowania, jednocześnie gwarantując jednolitość, nawet przy pełnym załadunku. Gotowanie zoptymalizowane pod kątem czasu i energii, a także możliwość ingerencji w ścieżkę przyrządzania potrawy zapewniają większą elastyczność w kuchni. Ultraszybkie mycie w zaledwie 12 minut zmniejsza przestoje do minimum. ICombi Pro łączy inteligentną produktywność, wydajność i elastyczność.

Dużym wyzwaniem dla gastronomii jest często niedobór umiejętności pracowników, presja kosztowa, a także coraz wyższe oczekiwania ze strony klientów – mówi Jacek Bafia, dyrektor sprzedaży, Rational. Dlatego szefowie kuchni potrzebują elastycznego, prostego i wydajnego wsparcia ze strony inteligentnych funkcji, takich jak te w iCombi Pro. Nie chodzi o to, że technologia narzuca coś użytkownikowi, ale użytkownik określa oczekiwania a technologia wykonuje – wyjaśnia Jacek Bafia. Podobnie jak iCookingSuite, inteligencja kulinarna. Opiera się na reakcji Maillarda, czyli reakcji brązowienia żywności, którą Rational rozszyfrował i przełożył na algorytm oprogramowania. W połączeniu z czujnikami, które przesyłają rzeczywiste dane, takie jak rozmiar, ilość i stan produktu, iCombi Pro precyzyjnie reguluje całą ścieżkę przyrządzania potraw z powtarzalnymi wynikami. W przypadku zmiany warunków, takich jak temperatura produktu lub czas otwarcia drzwi, iCookingSuite inteligentnie dostosuje ścieżkę przyrządzania potraw. Niezależnie od tego, co jest przyrządzane i w jakich ilościach, zawsze będzie przyrządzane tak szybko, jak to możliwe i w najwyższej jakości.

Dodatkowe koła wentylatora i zoptymalizowana geometria komory gotowania umożliwiają nawet o 50 proc. większe załadunki i krótszy czas gotowania. iDensityControl, inteligentna regulacja klimatu, zapewnia, że ​​wszystko działa płynnie. Wzory grillowania i chrupiące skórki są gwarantowane, a optymalne zarządzanie klimatem gotowania oznacza, że ​​nawet delikatne potrawy odniosą sukces.

Dzięki iProductionManager całe sekwencje produkcyjne, nawet z różnymi produktami spożywczymi, są inteligentnie regulowane. Użytkownik określa, czy chce gotować za pomocą systemu optymalizacji czasu lub energii, czy do określonego czasu docelowego, a iCombi Pro zajmie się wszystkim innym. Wie, co można przyrządzić razem i pokaże, kiedy produkt spożywczy nie pasuje do klimatu w komorze urządzenia. Oznacza to większą elastyczność i niezawodność planowania. Przyczynia się do tego także inteligentny system mycia iCareSystem, który potrzebuje tylko 12 minut na ultraszybkie mycie tymczasowe. Do wszystkich programów mycia używane są bezfosforanowe tabletki myjące. Wraz z niższym zużyciem energii elektrycznej, co potwierdza Energy Star, iCombi Pro to wysoce zrównoważony system gotowania.

Intuicyjna koncepcja obsługi prowadzi użytkownika przez ścieżkę przyrządzania potrawy za pomocą wizualnego języka, logicznych kroków i przejrzystych, interaktywnych instrukcji, dzięki czemu urządzenie jest szybko dostępne nawet dla nieprzeszkolonego personelu. Sieć WLAN jest również zintegrowana z iCombi Pro, zapewniając szybkie i proste połączenie z siecią ConnectedCooking oraz wydajne zarządzanie procesami kuchennymi. Ze względu na inteligencję iCombi Pro reaguje jak doświadczony szef kuchni. Przyjmuje rutynowe zadania i zapewnia swobodę. To w sposób zrównoważony zmieni sposób pracy w dużych kuchniach – wyjaśnia Jacek Bafia.

ICombi Pro jest teraz dostępny u dealerów w różnych rozmiarach, od kompaktowego XS po 20-2/1. Każdy, kto chciałby poznać nowy system gotowania, może teraz przekonać się o jego działaniu podczas spotkania online w ramach More Tour 2020. Wszystkie terminy pokazów są dostępne na rational-online.com

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 08.05.2020
Aktualizacja: 08.05.2020