Jeff’s z kolejnym lokalem w stolicy

Udostępnij artykuł
Bar we wnętrzu czerwonego, kultowego Volkswagena „Ogórka”, kolorowe, święcące neony na ścianach oraz oczywiście amerykańskie jedzenie. Nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s zaprasza gości do Hali Koszyki.

Restauracje Jeff`s serwują oryginalną, amerykańską kuchnię. W Warszawie mieszczą się
w Galerii Mokotów, na Polu Mokotowskim od strony ul. Żwirki i Wigury, a teraz także w Hali Koszyki. Poza Warszawą Jeff’s znajduje się w Galerii Kazimierz w Krakowie oraz Galerii Silesia City Center w Katowicach.

– W kultowych „Koszykach” można zakosztować przysmaków z całego świata, nie mogło więc zabraknąć autentycznej kuchni zza wielkiej wody. Cieszę się, że amerykańska restauracja stała się dopełnieniem oferty Hali Koszyki, która na stale wpisała się w gastronomiczną część Warszawy. Jestem przekonany, że Jeff`s „na Koszkach”, podobnie jak w innych lokalizacjach, stanie się popularnym miejscem spotkań – mówi Artur Jarczyński, właściciel Jeff`sa.

W karcie restauracji znajdują się amerykańskie dania, uwielbiane przez bywalców Jeff`sów, m.in. steki ze świeżej argentyńskiej wołowiny, burgery, przyrządzane na ostro skrzydełka, marynowane, pieczone żeberka, krewetki Jumbo czy mięsne tacos z aromatyczną salsą.  

W śniadaniowym menu znajduje się na przykład śniadanie The All American (trzy jajka smażone w dowolnym stylu, grillowane kiełbaski, bekon, ziemniaki śniadaniowe i tosty) w cenie 12 zł, a jeśli ktoś woli zaczynać dzień od posiłku słodkiego, za 13 zł może zjeść złociste pancakes z syropem klonowym.

Jedzenie to jednak nie wszystko, co spełni amerykański sen gości tej restauracji. Wystrój Jeff`sa w Hali Koszyki, dopracowany w każdym szczególe, nie pozostawia wątpliwości, co do charakteru tego miejsca. Kolorowe i świecące neony, plakaty, tablice rejestracyjne oraz czerwone, kraciaste obrusy na stołach przypominają amerykańskie bary.

Ale hitem tego Jeff`sa z pewnością będzie bar, który został urządzony we wnętrzu czerwonego, kultowego Volksawegana „Ogórka”. W nowym lokalu jest również zewnętrzny taras, na którym w otoczeniu zieleni można przyjemnie spędzić czas.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie RG2019banner.png

– Wszystkie Jeff`sy mają bardzo określony charakter. Od wystroju wnętrza, przez stroje obsługi, sposób podawania dań i menu. Zależy nam na tym, żeby odwiedzający nas goście przeżywali przygodę, nie tylko kulinarną, ale przenieśli się w zupełnie w inny świat – dodaje restaurator.

Restauracje Jeff`s od października ubiegłego roku w swoich lokalach nie używają plastikowych słomek. Zastąpiły je biodegradowalne słomki z papieru.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.07.2019
Aktualizacja: 09.07.2019