Kolejna Piwiarnia Warki już otwarta

Udostępnij artykuł
Swoją działalność rozpoczął pub należący do spółki Sfinks Polska, która zarządza także restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK. Najnowszy lokal znajduje się w centrum Katowic, w odrestaurowanej kamienicy przy ul. Mariackiej 21 i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Nowo otwarta Piwiarnia Warki zajmuje powierzchnię 120 mkw. z miejscem dla blisko 80 gości. Wnętrze lokalu nawiązuje stylem do klasycznych pubów z Wysp Brytyjskich. Charakterystycznymi elementami wystroju są drewniane stoły i siedziska oraz ceglane ściany, co wpisuje się w klimat katowickiej kamienicy.

– Nowy lokal Piwiarnia Warki znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie naszego innego konceptu – Fabryki Pizzy – który został otwarty pod tym adresem kilka miesięcy temu. Tworząc gastronomiczną mapę miasta, stawiamy na różnorodność i dostarczanie komplementarnej oferty, bo w ten sposób możemy najlepiej odpowiedzieć na potrzeby gości. Nowe miejsce powstało z myślą o popołudniowych i wieczornych spotkaniach w gronie znajomych. Piwiarnia jest też przygotowana na goszczenie wielu fanów sportu – w naszym lokalu transmitowane są różne rozgrywki i zawody – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Piwiarnia Warki.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Oferta Piwiarni Warki obejmuje bogaty wybór piw Grupy Żywiec oraz menu z piwnymi przekąskami i daniami. Goście będą mogli spróbować szerokiej oferty burgerów i tradycyjnych zakąsek jak tatar, galareta i skrzydełka, a także steków czy grillowanych żeberek. Dodatkowo goście mają możliwość śledzenia wydarzeń sportowych z różnych dyscyplin dzięki telewizyjnym transmisjom na żywo. Piwiarnia Warki jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach od 13.00 do 24.00, a w piątki i soboty do 3.00.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 14.06.2019
Aktualizacja: 14.06.2019