Konkurs Les Chefs en Or już za 33 dni

Udostępnij nas na:
Polscy reprezentanci w kategorii Szef Kuchni i Uczeń, Ernest Jagodziński i Emil Guzik, już teraz intensywnie trenują przed nadchodzącą rywalizacją w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, w Piasecznie pod Warszawą.

Pierwsza edycja konkursu odbyła się w 2004 roku pod nazwą Les Lauriers Table d’Or. Wówczas, w trakcie dziewięciu imprez regionalnych, wyłoniono najlepszych szefów kuchni we Francji. Wraz z utworzeniem francuskiego oddziału Transgourmet w 2006 roku, konkurs zmienił nazwę na Les Chefs en Or, a jego znakiem rozpoznawczym stały się kreatywność uczestników i oryginalność wyzwań kulinarnych. W 2014 roku, z okazji dziesięciolecia swojego istnienia, konkurs zmienił status na imprezę o charakterze międzynarodowym. Od tego czasu, wydarzenie gromadzi szefów kuchni ze wszystkich krajów posiadających własne oddziały Transgourmet: z Francji, Niemiec, Polski, Szwajcarii, Rumunii, Rosji, a od 2016 roku także z Austrii. 11 i 12 listopada europejscy szefowie kuchni będą walczyć o prestiżowe Trofea Les Chefs en Or podczas targów EquipHotel w Paryżu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.