Krowarzywa z wegańskimi słodkościami

Udostępnij nas na:
Tłusty czwartek to dzień, który kojarzy się jednoznacznie. Wiele osób w tym dniu będzie się objadać pączkami, ale nie wszyscy gustują w słodkościach, które posiadają składniki pochodzenia zwierzęcego. Tych, którzy nie chcą rezygnować z ulubionych łakoci, a nie mogą po nie sięgać z różnych przyczyn – mody, zdrowia czy światopoglądu, Krowarzywa, już kolejny rok z rzędu, zaprasza w Tłusty Czwartek do swoich lokali na wegańskie pączki z nadzieniem różanym i obowiązkowym lukrem.

Krowarzywa zrodziła się z pasji dwóch przyjaciół: Krzysztofa i Huberta. Wymarzyli sobie małą knajpkę, w której sami będą mogli szybko i etycznie zjeść – zatopić zęby w pysznych roślinnych burgerach, przygotowywanych: na miejscu, ze świeżych składników, serwowanych w solidnych porcjach i w przystępnych cenach. Opracowali autorskie receptury, zatrudnili wegańską załogę. I wystartowali, w marcu 2013 r. Zainteresowanie przerosło najśmielsze oczekiwania. Od pierwszego dnia Krowarzywa pękała w szwach. Posypały się wyróżnienia, m. in za najlepszą warszawską burgerownię i za najlepszą knajpę streetfoodową w rankingu Gazety Wyborczej. Lokal jest w pierwszej dziesiątce najlepszych restauracji w Warszawie w rankingu najbardziej opiniotwórczego portalu Trip Advisor.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.