Lody dla wegan – nowość od marki Grycan

Udostępnij nas na:
Chocolate with roasted cocoa beans, Vanilla, Peanut Butter – znane i lubiane smaki, tym razem w 100 proc, roślinnej wersji kremowych lodów to absolutne nowości w ofercie Grycan – Lody od pokoleń.

Lody wegańskie Grycan są odpowiedzią marki na potrzeby konsumentów – zarówno tych na diecie wegańskiej, jak i osób z nietolerancją pokarmową. To już kolejny, po certyfikacji i uzyskaniu znaku Vegan dla sorbetów z owoców, krok marki w kierunku klientów przestrzegających diety roślinnej. Lody wegańskie Grycan zostały stworzone z zachowaniem najwyższych standardów firmy bazującej na stuletniej tradycji cukierniczej rodziny Państwa Grycanów. Wegańska oferta Grycan to wysokiej jakości produkty o pełnym smaku, który został uzyskany dzięki wykorzystaniu najlepszych naturalnych składników, z niską zawartością cukrów.

– Wiemy, że w roślinach ukryte jest bogactwo smaku, dlatego w naszych wegańskich lodach znalazło się to, co natura dała nam najlepszego! Kremową konsystencję uzyskaliśmy dzięki napojom roślinnym, a intensywny smak dzięki wysokiej jakości, naturalnym dodatkom, takim jak czekolada, ziarna kakaowca, orzechy, czy najlepsza wanilia Bourbon. Nasze wegańskie lody mają niską zawartość cukru. Swój słodki smak zawdzięczają dodatkowi ksylitolu (cukru brzozowego), maltitolu, syropu daktylowego czy syropu z agawy – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń.

Lody wegańskie marki Grycan dostępne są w sieci ponad 150 lodziarnio-kawiarni na porcje oraz w ekologicznych, kartonowych opakowaniach o pojemności 500 ml w cenie 17,90 zł.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.