Luva.menu – Skóra i Wash Paper – jak je pielęgnować, aby służyły nam przez lata?

Udostępnij artykuł
Sam zakup akcesoriów z wodoodpornej skóry nie sprawi, że zabrudzenia znikną. Żeby materiały zachowały swoje właściwości i pomagały nam utrzymać czystość w restauracji, musimy wziąć pod uwagę fakt, że one same również będą wymagać pielęgnacji.
Skóra Spectro

Dzięki impregnacji nie wchłania wody, więc można ją czyścić mokrą materiałową ściereczką. Jeżeli produkt z tej skóry jest znakowany kolorową folią, starajmy się ominąć to miejsce podczas czyszczenia, aby logo pod wpływem tarcia nie straciło koloru.

Wash Paper

Ten materiał, tak jak każda inna tkanina, ma swoją temperaturę prania: 40 stopni. Nie musimy martwić się co się stanie z logo – dzięki wgrzaniu go metodą termotransferu, po praniu pozostanie nietknięte. Chcąc uniknąć pofalowanej powierzchni, zalecamy suszenie produktów na płasko. Wash Paper można też prasować w temp. ok. 100-120 stopni. Żeby uniknąć uszkodzenia logo, prasujmy go na odwrotnej stronie produktu.

Dzięki tym wskazówkom produkty nie stracą na swojej praktyczności i będą służyć przez bardzo długi czas, przez co zaoszczędzimy i czas i pieniądze.

Kontakt:
LUVA Handmade Menu
Jaguar Tomasz Chwiłowicz
ul. Dworcowa 62
62-400 Słupca
www.luva.menu
+48 63 274 61 86, +48 502 836 745
luva@luva.menu

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 18.04.2019
Aktualizacja: 18.04.2019