Magari – nowa restauracja w stolicy. Na czele Mateusz Wichrowski

Udostępnij artykuł
We wnętrzach nowo otwartego w Warszawie Puro Hotel kryje się włoska restauracja Magari. W ofercie antipasti, mięsa i ryby, pizza, pasty, a także desery. Szefem kuchni jest Mateusz Wichrowski, wcześniej związany m.in. z Brasserie Warszawska.

– Prawdziwe włoskie La Dolce Vita zawiera się w radości życia, towarzystwie rodziny i przyjaciół, a także w pysznym jedzeniu. Wszystko to znajdziesz w Magari – naszej restauracji, w której poczujesz smak prawdziwej włoskiej kuchni. Antipasti, mięsa i ryby, pizza, pasty a także desery – szef kuchni Mateusz Wichrowski stawia przede wszystkim na prostotę i szczerość. Nasz zespół kucharzy to ludzie, którzy nie tylko kochają gotowanie, potrafią też ciekawie opowiadać o jedzeniu – wystarczy spytać ich o nasze menu. Wiedzą też dokładnie jak połączyć klasyczną włoską kuchnię z nowoczesnością. Przykład? Ręcznie robione pappardelle z jagnięcym ragout i różą, carpaccio z sandacza czy domowe gnudi. Taki wybór gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nasze mięsa, sery i warzywa pochodzą od sprawdzonych dostawców z Włoch i Polski. Zawsze wybieramy najlepsze składniki, tak by ich smak jeszcze na długo pozostawał w pamięci. Ze starannością dobraliśmy także selekcję włoskich win. Wszystko po to, żeby jedzenie, tak jak we Włoszech, było wyjątkową radością – tak koncept opisują jego twórcy.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 06.05.2019
Aktualizacja: 06.05.2019