Makro podsumowuje udział w 26. Finale WOŚP

Udostępnij nas na:
– Razem z szefami z Klubem Szefów Kuchni przygotowaliśmy 4500 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną, która okazała się strzałem w dziesiątkę, świetnie rozgrzewa Warszawiaków w ten bardzo zimny dzień – mówi Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji Makro w Warszawie. – Uczestniczymy również w specjalnie stworzonej restauracji pop-up, która serwuje wyśmienite dania dla zaproszonych gości – dodaje Michał Grzywacz, szef kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie. Pieniądze zebrane za te wyjątkowe poczęstunki trafiły do puszek WOŚP.

– Pod Pałac Kultury przyjechało bardzo dużo osób, które chcą pomagać – mówi Cezary Powała, szef kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie. – Przygotowania do finału rozpoczęły się pół roku temu i przebiegły bardzo sprawnie, m.in. dzięki wsparciu takich firm, jak Makro Polska – wyjaśnia Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Dodatkowo sieć hurtowni przekazała na licytację szkolenia w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie oraz specjalną kolację “szytą na miarę”, którą dla zwycięzcy aukcji przygotują Michał Grzywacz i Cezary Powała, szefowie kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.

Zebrane fundusze zostaną przekazane na wyrównanie szans leczenia noworodków na podstawowych oddziałach neonatologicznych poprzez doposażenie ich w specjalistyczny sprzęt ratujący życie i zdrowie dzieci.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.