Makro poszerza ofertę soli profesjonalnych

Udostępnij nas na:
Sieć hurtowni proponuje płatki soli czarnej, paprykowej i cytrynowej oraz kwiat soli i sól himalajska. Nowe rodzaje przeznaczone są dla profesjonalnych i kreatywnych kucharzy serwujących dania o charakterze premium.

– Płatki soli czarnej, paprykowej i cytrynowej stanowią rewelacyjny dodatek do dań. Wyśmienicie podkreślą smak blanszowanych warzyw, a także ryb, owoców morza i mięs. Drobne płatki dodają delikatnego smaku wody morskiej, idealnie nadają się też do podkreślenia walorów wizualnych serwowanych potraw – mówi Michał Grzywacz, szef kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.

Kwiat soli to idealny dodatek do melona czy pomidora. Należy go rozkruszyć opuszkami palców bezpośrednio na potrawę. Produkt ten to swoisty kawior wśród soli – jest ręcznie odławiany, a do jego tworzenia się niezbędne są ściśle określone warunki atmosferyczne: musi być słonecznie i wietrznie. Sól himalajska to alternatywa dla klasycznej soli kamiennej lub morskiej. Jej różowe zabarwienie stanowi niewątpliwy atut, który może posłużyć jako element dekoracji w daniach mięsnych czy deserach.

Marka Makro Premium to linia dedykowana kucharzom, zawierająca produkty przewyższające jakością standardy na rynku. W halach Makro można również znaleźć wysokiej jakości produkty i półprodukty spożywcze marki Makro Chef, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii, oraz środki czystości, narzędzia i akcesoria kuchenne Makro Professional.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.