Makro przygotowało ponad 2 tys. dań w ramach akcji #PosiłekDlaLekarza

Udostępnij artykuł
Sieć hurtowni wspiera pracowników polskiej służby zdrowia,  dostarczając ciepłe posiłki. Dzięki zaangażowaniu firmy, lekarze i personel medyczny szpitala MSWiA w Warszawie mogą liczyć na ciepłe dania, dostarczane we wszystkie dni powszednie. W sumie, od początku akcji, zespół kucharzy Akademii Inspiracji Makro, zlokalizowanej w Warszawie, przygotował ponad 2 tys. posiłków.
Warszawa, 23 marca 2020 r. Przygotowywanie posiłków dla lekarzy szpitala MSWiA

Od 19 marca 2020 roku Makro Polska aktywnie wspiera pracowników służby zdrowia, intensywnie pracujących w trudnej sytuacji epidemiologicznej. W ciągu tygodnia, od poniedziałku do piątku, Zespół Kucharzy Akademii Inspiracji Makro w Warszawie przygotowuje i dowozi około 600 posiłków do szpitala MSWiA w Warszawie, który został przekształcony  w szpital zakaźny.

Z dniem 16 kwietnia br. do akcji #posiłekdlalekarza dołączyła również Akademia Inspiracji Makro, zlokalizowana w Krakowie. W ramach wsparcia polskiego personelu medycznego zespół kucharzy, na czele z szefami kuchni – Dawidem Sikorą, Zbigniewem Sonikiem i Tomaszem Świerczkiem,  we wszystkie dni powszednie dostarczać będzie ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.

Celem akcji #posiłekdlalekarza jest wsparcie pracowników polskiej służby zdrowia, pracujących na najwyższych obrotach.  Makro Polska w akcji wspierają firmy Kruszwica, Nestle, Huhtamaki oraz Fundacja Medicover.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.04.2020
Aktualizacja: 17.04.2020