Małgorzata Grycan o kondycji lodziarni zimą

Udostępnij nas na:
Lodziarnio-kawiarnie funkcjonują przez okrągły rok, niezależnie od pory roku czy pogody. W menu, oprócz lodów i deserów lodowych, mamy także domowe ciasta wypiekane we własnych pracowniach cukierniczych, chrupiące rurki z bitą śmietaną oraz szeroki wybór kaw – mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka Grycan – Lody od Pokoleń.

Ponadto na zimowe miesiące przygotowujemy dla naszych gości oferty specjalne, które co roku cieszą się ogromnym powodzeniem. W tym czasie stawiamy na smaki korzenne, karmelowe czy czekoladowe, które pojawiają się w lodach, deserach, ciastach czy kawach.

Okres przedświąteczny zainaugurowaliśmy już 6 grudnia, w Mikołajki, ofertą „Kulka lodów lub rurka z bitą śmietaną za 1 zł”. Goście lodziarnio-kawiarni mogli wybierać spośród kilkudziesięciu smaków lodów, które powstają zgodnie ze sprawdzonymi recepturami z najwyższej jakości składników. W tym roku za złotówkę można było również kupić uwielbianą przez klientów, chrupiącą, ręcznie zwijaną rurkę waflową napełnioną po brzegi puszystą bitą śmietaną. Oferta cieszyła się ogromnym powodzeniem wśród gości, którzy nie poprzestawali na jednej kulce lodów czy jednej rurce. Na grudzień przygotowaliśmy ofertę „Najlepsze na święta”, w której znajduje się deser lodowy Malinowe Brownie oraz zestaw z aromatyczną kawą cappuccino i porcją Piernika Staropolskiego z bakaliami. Na rozgrzanie proponujemy naszym klientom gorące napoje: zimowe herbaty – Goździkówkę i Żurawinówkę oraz czekolady do picia.

Wśród lodowych nowości pojawiły się kolejne warianty smaków deserowych. To stale rozwijany koncept dający nam niezliczone możliwości komponowania smaków. Bazą są nasze lody, które w lodziarnio-kawiarniach polewamy i posypujemy różnorodnymi dodatkami. W okresie okołoświątecznym będą to m.in. lody cynamonowe ze śliwkami i ciasteczkami czy absolutna nowość – lody makowe z żurawiną i białą czekoladą. To prawdziwie zimowo – świąteczne smaki!

Mamy też bogatą ofertę ciast, spośród których w szczególności polecamy tradycyjne wypieki. Hitem sprzedaży w tym okresie jest nasz specjał  – Piernik Staropolski z bakaliami, który przygotowujemy według rodzinnego przepisu, z najlepszych składników: miodu, starannie wyselekcjonowanych, ręcznie krojonych bakalii i gotowanego karmelu. Ciasto przekładane jest domowymi powidłami śliwkowymi, oblewane czekoladą i ozdabiane połówkami orzechów włoskich. Świąteczną ofertę uzupełnia, dostępna w opakowaniach 500 ml, kutia wigilijna – przysmak wywodzący się z dawnej, polskiej kuchni kresowej, który podobnie, jak piernik przygotowujemy na podstawie rodzinnej receptury z maku, pszenicy, orzechów włoskich i najwyższej jakości prawdziwego miodu.

Komentarz powstał na potrzeby:
SWEETS & COFFEE – Grudzień 2018
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.