Marek Kondrat otwiera wine bar w stolicy

Udostępnij artykuł
We wnętrzu secesyjnej kamienicy z 1913 roku, w Warszawie, przy ul. Noakowskiego 16, Kondrat Wina Wybrane otwiera bar winny. Nosić będzie nazwę BARaWINO, podobnie, jak ten, który rozpoczął swoją działalność w 2015 roku w Krakowie.
fot. Piotr Waniorek/zelaznastudio.pl

To miejsce inspirowane francuskim bar-à-vin, czyli winnym barem połączonym ze sklepem winiarskim. Będzie tu można spróbować win z zasobnej kolekcji Marka Kondrata, korzystając z pomocy wykwalifikowanych sommelierów lub obsługując się samemu z nowoczesnych dystrybutorów. Do win oferowane będą także drobne przekąski i dania.

Ten unikalny lokal to idealne miejsce  dla wszystkich ceniących kameralną atmosferę, oryginalny wystrój i niepowtarzalny klimat, które bez wątpienia tworzą przepiękne wnętrza, łączące w sobie takie style jak art déco, secesja oraz modernizm. Jest też w wystroju  i akcent typowo warszawski – jedną ze ścian zdobi neon inspirowany twórczością Alfonsa Muchy, przedstawiający syrenkę wznoszącą kieliszek wina do toastu.

Można tutaj zarówno spędzić czas  ze znajomymi, jak i umawiać się na spotkania biznesowe, na potrzeby których jest wyodrębniona osobna, klimatyzowana sala konferencyjna. Warszawski BARaWINO, to także świetne miejsce na randki. Dźwięki bluesa, rythm&bluesa, soulu, smooth jazzu i  dobrego popu zachęcą pary do wyjścia na niewielki parkiet, inspirowany przedwojennymi dancingami.

Marek Kondrat niezmiennie, od wielu lat, oddaje się swojej pasji winiarskiej. Dlaczego stworzone przez Jego firmę Kondrat Wina Wybrane nowe miejsce na mapie Warszawy jest wyjątkowe i warto je odwiedzić?

– BARaWINO to przede wszystkim wina w doskonałej relacji jakości do ceny, ale także miejsce szkoleń z dziedziny wina, degustacji prowadzonych przez fachowców oraz zwykłych spotkań towarzyskich. Świetne położenie winiarni, przestronne i gustowne wnętrze oraz fachowa i miła obsługa zapewnią Państwu dobrze spędzony czas. Wino zasługuje na dobre miejsce. Mam nadzieję, że BARaWINO zyska Państwa przychylność – zaprasza do swojego nowego, warszawskiego lokalu Marek Kondrat.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 18.07.2019
Aktualizacja: 19.07.2019