MasterChef Junior w katowickiej restauracji

Udostępnij artykuł
12 kwietnia w Nikiszowcu, mali kucharze ponownie stanęli do boju. Tym razem pod okiem szefowej kuchni restauracji Śląska Prohibicja i zwyciężczyni V edycji MasterChef – Magdaleny Nowaczewskiej.

Dzieci obdarzone kulinarnym talentem miały okazję przygotować dania dla uczestników poprzednich sezonów, którzy pochodzą ze Śląska.

Dlaczego zdjęcia do programu odbywały się akurat w Śląskiej Prohibicji? To właśnie tutaj szefem kuchni jest Magdalena Nowaczewska, zwyciężczyni V edycji programu, która od ponad dwóch lat dzieli się swoim doświadczeniem i miłością do śląskiej kuchni.

Obecnie, gdy sytuacja w kraju wymusiła tymczasowe zamkniecie lokali, właściciele znaleźli sposób, aby goście nie zapomnieli o swoim ulubionym miejscu, w którym gromadzili się licznie, biesiadowali i raczyli się przysmakami. Życie restauracji przeniosło się do Internetu.

Od samego początku pojawienia się Śląskiej Prohibicji w Katowicach, o tym co się dzieje w kuchni czy poza nią na bieżąco można podglądać w social mediach. Uruchomiony został sklep internetowy, w którym oprócz pamiątek z restauracji, można zakupić towary i usługi takie jak: vouchery, paczki okolicznościowe czy gotowe produkty spożywcze, które po uprzednim podgrzaniu idealnie komponują się na stole. Dużym sukcesem okazała się niedawno zakończona sprzedaż świątecznych wynosów wielkanocnych, w których znalazły się m.in. klasyczne potrawy wielkanocne skomponowane dla jednej osoby, dla dwojga czy nawet dla sześcioosobowej rodziny. Całość promowana była pod hasłem „Zróbmy sobie normalne Święta”.

Aktywne promowanie wielkanocnych paczek opłaciło się, gdyż zainteresowanie ofertą przerosło najśmielsze oczekiwania.

Prowadzona na szeroką skalę sprzedaż internetowa naszych paczek nie obeszła się bez echa. Promowaliśmy ją bardzo aktywnie we wszystkich możliwych kanałach internetowych, ale również przez polecenie. Wsparło nas także wiele portali oraz osób związanych z gastronomią – blogerów kulinarnych czy osób prywatnych. Dzięki świątecznym wynosom osoby, które nie chciały ryzykować zdrowia wychodząc na przedświąteczne zakupy, bez opuszczania domu, mogły zamówić interesujące ich produkty. I tak dzięki wysyłce, która odbędzie się 11 kwietnia klienci na swoich stołach będą mogli postawić świeże wędliny i mięsa, pyszne przetwory, zupy, wypieki i wiele innych. Dodatkowo uruchomiliśmy także internetowy konkurs Domowy Szef Kuchni, w którym użytkownicy Facebooka mogą dzielić się swoimi kulinarnymi inspiracjami w komentarzach pod postem konkursowym za co oczywiście przewidzieliśmy wyjątkową nagrodę idealną na Wielkanoc – tak ocenia zaangażowanie w promocję menadżer restauracji – Karolina Tkacz. – Dzięki telewizji i internetowi Śląska Prohibicja nie da o sobie zapomnieć – wszak jest to miejsce bardzo popularne. Korzystanie z dobrodziejstw massmediów, a teraz również emisja odcinka MasterChef Junior w przestrzeniach restauracji powodują, że cały czas działamy, nie zwalniamy tępa. W naszych głowach cały czas rodzą się nowe pomysły i myślę, że niebawem znów zaskoczymy naszych gości nowymi rozwiązaniami – dodaje.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.04.2020
Aktualizacja: 14.04.2020