Meet & Fit już po rebrandingu

Udostępnij artykuł
W ostatnim czasie sieć lokali Meat & Fit – Slow Food zmieniła swoją nazwę. Obserwując zmiany zachodzące na rynku spożywczym, a w szczególności inwestycje wielu firm, związanych dotąd tylko i wyłącznie z przetwórstwem mięsnym, w rozwój roślinnych zamienników mięsa, przedstawiciele marki są przekonani, że za cztery-sześć lat konsumpcja dań wegańskich może stanowić nawet 30-40 proc. całego spożycia, pod czym podpisuje się wielu ekspertów. Lokale są już po rebrandingu, a także zmianie nazwy i logotypu we wszystkich kanałach elektronicznych.

– Zmiana podyktowana była większym niż spodziewany zainteresowaniem ofertą wegańską, którą wprowadziliśmy na przełomie 2017/18 roku. Obserwując coraz większy i rosnący udział oferty wegańskiej w całej sprzedaży lokali jesteśmy pewni, że był to odpowiedni moment na taką zmianę. Przede wszystkim ten subtelny, ale istotny rebranding miał na celu zmianę odbioru dotychczasowej nazwy, jednoznacznie w wskazującej na „mięsny” charakter lokali – mówi Łukasz B. Błażejewski,  dyrektor generalny Meet & Fit.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.03.2019
Aktualizacja: 11.03.2019