Na jakie opakowania postawić w delivery?

Udostępnij artykuł
Komentuje Iwona Nowak, Metro-Plast
[SPECJALNIE DLA NAS] Warto podkreślić, że w dobie pandemii Covid-19 większą uwagę przywiązujemy do bezpieczeństwa i higieny, również, gdy zamawiamy posiłki na wynos. Chcemy mieć pewność, że potrawy, które otrzymujemy są bezpiecznie zapakowane, a opakowania stanowią barierę dla wszelkich zarazków.

Dlatego obecnie najwięcej zyskują pojemniki, które można szczelnie zamknąć. Zamawiając czy przygotowując posiłki na wynos przede wszystkim należy zwrócić uwagę na surowiec, z którego są wykonane opakowania i czy serwowanie w nich jedzenia jest dla nas bezpieczne. Warte polecenia są wszystkie pojemniki, które zamykane są przy pomocy folii.

Takie zamknięcie jest bardzo mocne, a co za tym idzie, mamy pewność, że jedzenie przypadkowo nie wydostanie się na zewnątrz. Folie do cateringu chronią zapakowane posiłki przed czynnikami zewnętrznymi jednocześnie nie zmieniając ich właściwości smakowych oraz zapachowych. Umożliwiają pakowanie próżniowe oraz w zmodyfikowanej atmosferze pakowania chroniąc pożywienie przed dostępem powietrza.

Proponowane przez nas folie do zgrzewarek są produkowane ze sprawdzonych i bezpiecznych surowców, dzięki temu mogą być wykorzystywane m.in. przez cateringi, gastronomię czy w przemyśle spożywczym. Uniwersalne folie do zgrzewania pasują do każdej maszyny i bez trudu można wykonać zgrzew z różnymi opakowaniami.

Jeżeli chodzi o pojemniki do dań na wynos – oferujemy bardzo szeroki ich wybór, zarówno z polipropylenu – surowca, który w 100 proc. nadaje się do recyklingu jak i z surowców roślinnych, w pełni kompostowalnych z serii me.Organic. Wykonane są z pulpy trzcinowej lub celulozowej, dodatkowo mogą być laminowane w celu zwiększenia ich odporności na przeciekanie. Warto podkreślić, że coraz więcej klientów zwraca uwagę na aspekt ekologiczny i swoją uwagę kieruje na tego typu opakowania. Jesteśmy przygotowani na taką ewentualność. Oferta opakowań ekologicznych, które wprowadzamy na rynek jest niezwykle bogata i każdy na pewno znajdzie coś dla siebie odpowiedniego.

Wszystkie nasze produkty spełniają normy bezpieczeństwa, posiadają liczne certyfikaty i świetnie sprawdzą się podczas pakowania wszelkich dań serwowanych na wynos. Solidne wykonanie, oryginalny design oraz uniwersalne kształty dostosowane do wybranego posiłku, zarówno trzyskładnikowego obiadu, sushi, sałatki jak i zupy czy jogurtu są gwarancją, że dostarczane dania zachowują odpowiednią jakość i są hermetycznie zamykane, a przez to w pełni bezpieczne dla naszego zdrowia. Pojemniki szczelnie zamknięte folią są łatwe do transportowania oraz przechowywania. Warto podkreślić również nie tylko aspekt praktyczny, ale także ekonomiczny, ponieważ zamykanie folią jest dużo tańsze niż używanie opakowań zamykanych wieczkami. Proponujemy także specjalne opakowania na kanapki, również do zgrzewu.

Opatentowane i innowacyjne rozwiązania, które stosujemy gwarantują bezproblemowe i w pełni bezpieczne pakowanie. Nasza firma od ponad 10 lat dostarcza zgrzewarki, pojemniki, folie oraz zapewnia serwis urządzeń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu zapewniamy spokojną pracę naszym klientom.

Komentarz powstał na potrzeby
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.06.2020
Aktualizacja: 25.06.2020