Narodowa Reprezentacja Polski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA/Culinary Olimpics w Stuttgarcie

Udostępnij nas na:
To najstarszy i największy międzynarodowy konkurs sztuki kulinarnej. Przyszłoroczna edycja będzie 25 odsłoną wydarzenia, po raz pierwszy będzie towarzyszyć Międzynarodowym Targom Branży HoReCaINTERGASTRA w Stuttgarcie. Podczas olimpiady w terminie od 14 do 19 lutego 2020 r. swoje umiejętności zaprezentuje około 2.000 kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów.

Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski – seniorów i juniorów. W skład kadry narodowej pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiernii wchodzą :

Kadra seniorów: Bartosz Peter (kapitan drużyny), Michał Świerad (pastry chef), Mariusz Roch, Marcin Gruszka, Dawid Grucel, Michał Kuduk,, Maciej Hippler, Adam Woźniak oraz Filip Cwojdziński.

Kadra juniorów: Emil Guzik, Daniel Warszawski, Damian Hirt, Adam Rzęski, Kamil Poćwiardowski, Krzysiek Kowalski, Karol Piotrowski, Mateusz Galbarczyk oraz Bartosz Wicherek.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Trenerzy: Sebastian Krauzowicz (główny trener drużyny), Janusz Profus (główny trener sekcji cukierniczej), Joanna Klimas-Profus (trener sekcji cukierniczej) oraz Lech Pluciński (trener wspierający).

W konkursie prezentacji sztuki cukierniczej wystartują indywidualnie Angelika Chwyć i Renata Martyna.

Każda z drużyn zaprezentuje swój kunszt i umiejętności w następujących konkurencjach „Restaurant of Nations” (nasi seniorzy w terminie 17.02 godz. 19.00-22.00, nasi juniorzy w terminie 18.02 godz. 11.30-14.30) oraz „Chef’s Table” (nasi seniorzy w terminie 15.02 godz.20.00) IKA Buffet (nasi juniorzy w terminie 16.02 godz. 20.30).

Konkurs „Restaurant of Nations” odbędzie się w hali C1, a konkursy „Chef’s Table” i „IKA Buffet” w hali C2 terenów targowych Targów Stuttgarckich. W ramach olimpiady zaprezentują się również drużyny w konkursie „Restaurant of Community Catering” (bez polskiej reprezentacji) w Foyer hali C2 oraz uczestnicy indywidualni przy wejściu wschodnim w godzinach otwarcia targów (10.00 – 18.00).

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.