NO.W czyli porcelana przyjazna środowisku

Udostępnij artykuł
Firma Revol zrobiła krok milowy w procesie ochrony zasobów naszej planety, recyklingu i wykorzystania własnych odpadów przemysłowych, radykalnie ograniczając zużycie wody i podstawowych minerałów w produkcji porcelany.

Wizja Revol’a – być pionierem w branży Horeca, w oferowaniu wyrobów przyjaznych środowisku, które wykonane są z gliny ceramicznej i emaliów pochodzących z recyklingu – staje się rzeczywistością.

Glina ceramiczna „RECYCLAY”

RECYCLAY jest wynikiem rewolucyjnego, nowatorskiego sposobu przetwarzania zanieczyszczonych wód przemysłowych. Oznacza to, że Revol może oczyścić wodę i przywrócić ją do stanu naturalnego, jednocześnie odzyskując materię mineralną pochodzącą z gliny i emalii. Z tej materii,  tworzy nową glinę ceramiczną o takich samych właściwościach technicznych jak każda ceramika Revol.

Ubiegając się o patent, marka Revol potwierdza swoją pozycję pioniera w odkrywaniu technologii innowacyjnej ceramiki.

No.W to kolekcja zaprojektowana proekologicznie. No.W to pierwsza kolekcja zastawy stołowej wykonana z innowacyjnej gliny Recyclay: prosta, subtelna, trwała, ręcznie produkowana. Jednocześnie jedna z najbardziej solidnych i funkcjonalnych kolekcji porcelany, przeznaczona dla profesjonalnych szefów kuchni,dla odpowiedzialnych i dbających o środowisko kucharzy. No.W jest dopełnieniem zarówno wyrafinowanych dań jak i minimalistycznych, jakościowych potrawy.

Ekologiczne zobowiązanie REVOL na rok 2020:  ponowne włączenie 80 ton ścieków przemysłowych do procesu produkcyjnego, co oznacza, że Revol zużyje o 80 ton mniej surowców (kaolin, skaleń, glina, krzemionka).

The future of tableware starts No.W !

Wyłącznym dystrybutorem marki Revol w Polsce – Tom-Gast, www.tomgast.pl.
Więcej informacji o kolekcji TUTAJ.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.07.2020
Aktualizacja: 06.07.2020