Nowa osoba w szeregach Vienna House

Udostępnij artykuł
Hubert Chołociński, specjalista z 10-letnim stażem w hotelarstwie i gastronomii, dołącza do Vienna House Andel’s Cracow. Odpowiada za działania operacyjne hotelu.

Hubert Chołociński koordynuje pracę recepcji, housekeepingu i działu gastronomii. Jednym z jego głównych wyzwań jest wzmocnienie rozpoznawalności marki restauracji Mavericks na lokalnym rynku.
– Widzę bardzo duży potencjał na krakowskim rynku dla restauracji takich jak Mavericks. Myślę, że Polacy otworzą się na lokale gastronomiczne zlokalizowane w hotelach – to trend, który niebawem dojdzie i do Polski, a który obserwowałem w Wielkiej Brytanii – mówi Hubert Chołociński. – Dla mnie restauracja i hotel to żywy organizm, o który trzeba nieustannie dbać. Jego atmosferę i jakość budują ludzie, dlatego w swojej pracy mocno stawiam na relacje w zespole, a drzwi mojego biura są nieustannie otwarte – podkreśla.

 


Hubert Chołociński ukończył studia na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku turystyka i geografia. Doświadczenie zdobywał głównie w gastronomii w Wielkiej Brytanii oraz Polsce. Pierwsze kroki stawiał w restauracji Nobu Berkeley. Następnie zdobywał szlify barmańskie w Mortons Members Club Mayfair w Londynie, gdzie awansował na Bar Managera. Jego ambicja szybko przeniosła go do Irlandii do sieci hoteli Choice Group, gdzie został asystentem Food&Beverage Managera. W 2014 r. powrócił do Polski i rozpoczął pracę w hotelu Czarny Potok Resort Spa & Conference jako Food&Beverage Manager, wspomagając również inne działy operacyjne.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.02.2019
Aktualizacja: 12.02.2019