Nowa realizacja w hotelu Afrodyta

Udostępnij artykuł
Studio kulinarne to nowość na rynku spotkań biznesowych w hotelu. Do dyspozycji gości został oddany nowy budynek z otwartą kuchnią, z drink barem, przestrzenią restauracyjną i parkingiem. 

Studnio kulinarne to dedykowana przestrzeń na integrację zespołów biznesowych wokół idei dobrego smaku i jedzenia. Studio posiada piec opalany drewnem, specjalne stoły restauracyjno-barowe z wentylacją mechaniczną doprowadzoną do stołów, na których odbywają się warsztaty. Studio wyposażone jest w klimatyzację i  wentylację mechaniczną, piec konwekcyjno-parowy 2/3 GN, grill i kuchnię gazową.

– Wiemy, że biznes wymaga specjalnych warunków do organizacji spotkań integracyjnych. Stworzyliśmy unikatowe rozwiązanie na rynku hotelowym. Obserwujemy zmianę trendu na rynku spotkań firmowych. Zauważyliśmy, iż organizatorzy spotkań oraz sami pracownicy oczekują przestrzeni do pogłębiania relacji, więzi, ale w sposób naturalny i w odpowiednich warunkach. Podobno najlepsze rozmowy i klimat powstają podczas wspólnego posiłku. A jeśli dołożymy do tego kuchnię otwartą z możliwością wspólnego przygotowania posiłku to mamy sukces biznesowy i integracyjny – mówi Maciej Straus, dyrektor hotelu Afrodyta Business & SPA.

Przeczytaj również:
> Ruszyła sprzedaż powierzchni wystawienniczych <
 > na najważniejsze w Polsce spotkanie hotelarzy <

Obiekt stanowi część kompleksu budynków Hotelu ale posiada oddzielny wjazd, parking, zaplecze sanitarne, chłodnie.  Studio zostało stworzone również do promocji marek technologicznych i sprzętu AGD. Stanowi idealną przestrzeń do nagrywania spotów i reklam oraz organizacji eventów dla biznesu związanego z promocją rynku gastronomicznego.

Warsztaty  dla biznesu organizowane są dla grup do 40 osób, jednakże tematyka warsztatów i kwestie techniczne są każdorazowo omawiane z uczestnikami. Hotel Afrodyta Business & SPA zapewnia fartuchy i wszelkie narzędzia  niezbędne do pracy w kuchni. Do wykorzystania jest także drink bar, gdzie mogą odbywać się pokazy i szkolenia barmańskie. Na zakończenie warsztatów, uczestnicy degustują swoje dania, a od Szefa Kuchni otrzymują autorskie przepisy przygotowanych potraw. Warsztaty prowadzone są przez szefa kuchni Hotelu Afrodyt Business & SPA – Waldemara Kosowskiego.

Motyw przewodni warsztatów kulinarnych uczestnicy wybierają sami. Hotel w stałej ofercie proponuje:

  • kuchnię hiszpańską,
  • kuchnię włoską,
  • kuchnię polską,
  • warsztat lepienia pierogów,
  • świąteczne inspiracje kulinarne,
  • wariacje na temat ryb i owoców morza, a jesienią przetwory i domową spiżarnię.

Warsztaty kulinarne dla biznesu to forma integracji zespołu. To także podróż kulinarna do krainy smaku, zapachu i koloru. Uczestnicy zgłębiają wiedzę na temat technik kulinarnych, wykazują się kreatywnością, zdolnościami manualnymi, a jednocześnie dobrze się bawią.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 21.09.2018
Aktualizacja: 21.09.2018