Nowa restauracja McDonald’s

Udostępnij artykuł
Nowy lokal sieci przyjął pierwszych gości, we wtorek, 31 lipca o godz. 12:00. Restauracja w Sieradzu powstała przy alei Grunwaldzkiej 2, w centrum miasta.

Nowoczesny wystrój restauracji utrzymany jest w ciepłych i neutralnych barwach, a całości dopełniają delikatne meble o organicznym wyglądzie. Na sali jadalnej znajduje się 80 miejsc siedzących, z czego 22 –  w strefie McCafé. Zmotoryzowani goście mogą skorzystać linii McDrive lub parkingu na 37 pojazdów. Zadowoleni będą również rowerzyści, dla których także przewidziano miejsce postojowe.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO RESTAURATORÓW
> link do aktualnego numeru <

Sprawną obsługę gości zapewnia 35 pracowników, w tym 10 menadżerów. Lokal jest przystosowany do obsługi osób niepełnosprawnych. Oferuje też bezpłatny dostęp do Internetu.

Restauracja jest czynna w godzinach 6:00 – 24:00. W ofercie klienci znajdą pełne menu McDonald’s ze śniadaniami oraz McCafé. Na dzień otwarcia załoga restauracji zaplanowała też promocję – puszka Coca Cola® dodawana jest gratis do każdego zakupu.

Lokal w Sieradzu jest już 14. restauracją McDonald’s w portfolio łódzkiego przedsiębiorcy Dariusza Krasonia. Franczyzobiorca z powodzeniem prowadzi 6 lokali w samej Łodzi, a także pojedyncze lokale w okolicznych miastach – Piotrkowie Trybunalskim, Bełchatowie, Tomaszowie Mazowieckim, Zduńskiej Woli, Łasku i Rzgowie.

Z okazji otwarcia nowego lokalu Dariusz Krasoń postanowił dodatkowo wesprzeć Dom Pomocy Społecznej dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnych Intelektualnie Zgromadzenia Sióstr Urszulanek w Sieradzu oraz Stowarzyszenie Opieki Hospicyjnej Ziemi Sieradzkiej. Każda z instytucji otrzymała darowiznę w wysokości 5 000 zł.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.08.2018
Aktualizacja: 01.08.2018