Nowa restauracja w Uzdrowisku Konstancin-Zdrój już otwarta

Udostępnij artykuł
Ten gastronomiczny koncept to kontynuacja prowadzonego dotychczas Przedwiośnia, zlokalizowanego na piętrze obiektu Eva Park Life & SPA. Tym samym goście Uzdrowiska i restauracji otrzymają nową jakość kulinarną, menu w nowej odsłonie oraz komfortowe i dogodne miejsce restauracyjne pod kątem spotkań towarzyskich.  

Nowa restauracja Eva Park rozpoczęła swoją działalność 6 czerwca br. W nowej sali na parterze budynku Eva park Life &SPA goście mogą cieszyć się otaczającym Parkiem Zdrojowym, oddychać solankowym powietrzem, dzięki zlokalizowanej w pobliżu tężni oraz, co najważniejsze w restauracji, mogą rozkoszować się potrawami z nowej, doskonale skomponowanej karty dań. Bo dobra kuchnia to podstawa cieszącej się popularnością restauracji. W menu Eva Park dominują potrawy oparte na produktach regionalnych, takich jak miód z lokalnych pasiek czy zioła, warzywa i owoce z pobliskich gospodarstw i sadów.

– Dania, które już serwujemy naszym gościom w restauracji Eva Park są zarazem proste i wyrafinowane, a jednocześnie zdrowe i inspirowane naturą. Naszym celem było stworzenie takiej karty dań, która będzie spójna z filozofią Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, w którym się znajdujemy. Ponadto, chcemy się wpisywać w trend zdrowego stylu życia, zdrowego i świadomego odżywiania się, dlatego naszym Gościom będziemy serwować dania oparte na tradycyjnych polskich przepisach, na lokalnych produktach, ale jednocześnie z nutą międzynarodowej finezji kulinarnej. Dzięki temu będzie smacznie, kolorowo i różnorodnie, bo nasze menu będzie zmieniało się zgodnie ze zmianami pór roku i dostępnością warzyw i owoców – podkreśla Artur Andrzejewski, szef kuchni restauracji Eva Park.  

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie RG2019banner.png

Wnętrze restauracji zostało odpowiednio przemyślane i zaaranżowane. Eva Park Life &SPA to nowoczesny obiekt, pięknie wkomponowujący się w otaczający go Park Zdrojowy. Taka sama jest też restauracja Eva Park, w której nowoczesność idealnie została zbalansowana ciepłym kolorem drewna na podłodze i w meblach. To pozwoliło stworzyć nastrojowy, intymny klimat, sprzyjający spotkaniom towarzyskim – romantycznym kolacjom, rodzinnym uroczystościom, czy biznesowym spotkaniom w uzdrowiskowym klimacie. W restauracji zadbano również o kącik dla najmłodszych Gości, co sprawia, że miejsce to jest przyjazne rodzinom z dziećmi i zachęca do skorzystania w ramach niedzielnego obiadu, czy też organizacji większych uroczystości rodzinnych, okolicznościowych.  – Bardzo nas cieszy otwarcie restauracji na parterze obiektu Eva Park Life&SPA, a tym samym ułatwienie do niej dostępu gościom Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, mieszkańcom Konstancina-Jeziorny oraz licznym spacerowiczom i turystom. Dzięki tej z pozoru niewielkiej zmianie, jaką było przeniesienie restauracji z piętra na parter, jestem przekonany, że miejsce to będzie cieszyć się jeszcze większą popularnością wśród kuracjuszy, turystów, czy mieszkańców regionu. Ponadto, nasza restauracja Eva Park, to nie tylko nowa nazwa i nowa lokalizacja – to przede wszystkim zmiana jakościowa. Nowe menu, nowe ciekawsze potrawy, kameralne wnętrza z pięknymi widokami na park oraz wyjątkowa lokalizacja w samym centrum uzdrowiska, to atuty, które stanowią wyróżnik tego miejsca – dodaje Piotr Marczyk, prezes zarządu Uzdrowiska Konstancin-Zdrój.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 26.06.2019
Aktualizacja: 26.06.2019