Nowe smaki w ORZO

Udostępnij artykuł
Restauracje w Warszawie, Krakowie i Poznaniu (a niebawem także we Wrocławiu) zapraszają na naturalne smakowe przygody w duchu Funky Kitchen i zero-waste. Także ORZO Cocktail Bar zaprasza na nowe klasyczne i autorskie koktajle. Menu degustacyjne jest już dostępne na www.orzo.pl/shop.

Nowe dania ORZO to smaki zgodne z najważniejszymi trendami, głosami gości, przewodnią ideą naturalności oraz inspirowane sezonowymi produktami. Nie zabraknie pozycji, które zapewnią tonę energii w ponure listopadowe dni, a także herbat i naparów rozgrzewających mroźne grudniowe wieczory.

Do nowości należą m.in. Carpaccio z kiszonego łososia specjalnie sprowadzanego z Kamienia Pomorskiego od rodziny Zubowicz, a także sałatka z grecką fetą, najwyższej jakości zapiekaną w liściach winogron. Restauracja nie zapomniała także o pozycjach roślinnych. W odświeżonej karcie znajdziemy, aż 19 dań wegańskich i wegetariańskich. Na specjalną uwagę zasługuje kubełek pełen chrupiących Vegan Wings, który w smaku przebija mięsny oryginał popularnego fast-foodu. Ten sam roślinny zamiennik skrzydełek z kurczaka będzie można wybrać jako podstawę burgera zamiast klasycznego steku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Z kolei w jesiennej karcie napojów odnajdziemy takie pozycje, jak aromatyczne Chai latte, czyli eko czarną herbatę z mlekiem, imbirem, kardamonem i brązowym cukrem; rozgrzewające Hot spices – napar ze świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy z imbirem, kurkumą, kardamonem i miodem, a także alkoholowe Hot buttered rum z rumem i masłem korzennym.

ORZO pamięta również o codziennych promocjach – śniadaniowej, lunchowej i tym dedykowanym konkretnym dniom tygodnia. Nowością jest środowy Vege day, podczas którego do wybranego dania wegetariańskiego, drugie otrzymamy za 1 grosz!

ORZO coraz bardziej less-waste! Aż pięć dań z karty ORZO to dania zero-waste. W ORZO nie znajdziemy plastikowych słomek, a jedynie te wykonane ze 100 proc. z biodegradowalnego
PLA z surowców naturalnych. Dodatkowo w skład takich dań, jak Mezze hummus, Fiesta Vegana czy Pizza Sweet Hibiscus wejdą czipsy i konfitury stworzone z obierek warzyw. A olejowi palmowemu marka mówi stanowcze nie.

Nowe menu zagości we wszystkich restauracjach sieci ORZO: w Krakowie przy ulicy Lipowej 4A, w Poznaniu przy ulicy Garbary 67A, w Warszawie przy placu Konstytucji 5, a także po prawej stronie stołecznej Wisły – w nowo otwartej lokalizacji w Centrum Praskim Koneser.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.11.2019
Aktualizacja: 13.11.2019