Nowe smaki w warszawskim Warmucie

Udostępnij nas na:
Na przełomie ostatniego roku, przy Marszałkowskiej 45/49 w Warszawie, powstał kompleks rozrywkowo-gastronomiczny skupiający w historycznym MDMie, bar Warmut, bar Gram o zabarwieniu arcade’owo cyrkowym oraz salon The Urban Beard Barber Shop. Dziś twórcy Nocnego Marketu, Klubu Niebo, restauracji Raj w Niebie oraz nowo powstałego Lunaparku zapraszają na premierę nowej karty dań oraz koktajli w Warmucie.

Po prawie roku na gastronomicznej mapie stolicy Warmut przedstawia zupełnie nowe menu. Już w najbliższy piątek 12.07 odbędzie się premierowe aperitivo w ramach cotygodniowego cyklu: Śródmieście Popołudniowe, który inauguruje wejście w życie nowej karty dań i drinków.

Warmut to nie tylko selekcja wysokiej jakości wermutów oraz szeroka oferta koktajli bazujących na tym alkoholu. Ofertę barową uzupełnia autorska kuchnia, stawiająca na własną interpretację comfort food’u, oparta na ziołowym smaku oraz aromacie wermutu. W menu czekają dania do wspólnego przekąszania i te na większy głód. Nowe Warmutowe propozycje to m.in. kiełbaski jagnięce z ostrym sosem, kalmary z awokado w panko z aioli, czy stek z selera w sosie z gorgonzoli i zielonego pieprzu.

W nowej karcie drinków, poza szeroką ofertą wermutów, znajdują się zaskakujące kompozycje autorskie jak koktajl Matcho na białym wermucie z dodatkiem matchy i limonki czy Zabajone – deserowy koktajl łączący słoną czekoladę z czerwonym wermutem.

Wyjątkowy jest nie tylko sam koncept, ale również wnętrze lokalu, które pobiło już niejedno instagramowe konto. Warmut wywrócił Warszawę do góry nogami – na świecącym suficie umieszczono modele trzydziestu najbardziej kultowych warszawskich budynków. Ściany pokryte są graffitti, za sprawą kolektywu Partners in Crime do wnętrz przeniesiona została sztuka uliczna w najlepszym wydaniu. Znaczną część lokalu wypełnia drewniany bar, w całości zbudowany z wyposażenia stuletniej apteki. 

Warmut to połączenie ziołowego aromatu wermutu z autorską kuchnią serwowane w nieoczywistym i zaskakującym wnętrzu. Pierwszy wermut bar w Polsce do dzisiaj utrzymuje ten tytuł, i z dumą odkrywa wermut w daniach i w koktajlach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.