Nowość w poznańskiej hali Selgros

Udostępnij artykuł
Specjalna szafa do sezonowania wołowiny na sucho to urządzenie, które utrzymuje stałą temperaturę, poziom wilgotności oraz sterylne warunki do dojrzewania najlepszych kawałków wołowiny. Proces sezonowania pozwala nabrać mięsu głębokiego smaku oraz kruchości.

Dla klientów hali Selgros dostępny jest t-bone, czyli rostbef i polędwica przedzielone charakterystyczną kością w kształcie litery T, oraz ribeye, czyli antrykot z kością. Oba rodzaje sezonowane są minimum 4 tygodnie. Mięso pochodzi z Warmii i Mazur, jednego z najczystszych regionów Polski. Steki porcjowane są na życzenie klienta.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.07.2019
Aktualizacja: 24.07.2019