Nowy dyrektor generalny Raffles Europejski Warsaw

Udostępnij nas na:
Stery w warszawskim hotelu Raffles objął – posiadający ponad 20 letnie doświadczenie w segmencie obiektów luksusowych – Thomas Brugnatelli. Na stanowisku zastąpił Thomasa Gussa, który – jak udało nam się ustalić – zrezygnował z funkcji z powodów osobistych.

Thomas Brugnatelli przez ostatnie sześć lat zajmował stanowisko dyrektora generalnego w The American Colony Hotel w Jerozolimie. Karierę w hotelarstwie rozpoczął w 1991 roku, by w 1998 roku objąć funkcję Food & Beverage Manager w The Ritz Carlton Phoenix w Stanach Zjednoczonych. Po powrocie do Szwajcarii, na stanowisku dyrektora generalnego zarządzał cztero- i pięciogwiazdkowymi hotelami w Vevey, Gstaad i Lozannie.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO HOTELARZY
> link do aktualnego numeru <

Thomas Brugnatelli znany jest ze swojej pasji do doskonałości, opartej o kreatywność i motywacyjne podejście do przywództwa. W pracy zawsze dąży do najwyższych standardów jakości. Jest absolwentem Ecole Hoteliere de Lausanne. Ma szwajcarsko-włoskie obywatelstwo, a oprócz rodzimego francuskiego i włoskiego, włada również językiem angielskim, niemieckim i duńskim.

Raffles Europejski Warsaw, dawniej Hotel Europejski, rozpoczął swoją działalność w 1857 roku i przez dziesięciolecia był jednym z najbardziej rozpoznawalnych hoteli w Europie. Dziś symbol XIX i XX wiecznej Warszawy powraca do czasów świetności, otwierając drzwi pod marką Raffles Hotels & Resorts. Od otwarcia pierwszego hotelu w Singapurze w 1887 roku, Raffles stał się ikoną wśród hoteli pięciogwiazdkowych, zapewniając gościom niezrównany serwis w spektakularnych wnętrzach. Raffles Europejski Warsaw jest jednym z trzech, po Paryżu i Stambule, hoteli słynnej sieci Raffles Hotels & Resorts w Europie. Hotel oferuje 106 pokoi i apartamentów, w których wyeksponowano oryginalne elementy wystroju oraz kolekcję prac współczesnych polskich artystów. Do dyspozycji gości jest również restauracja Europejski Grill, legendarny Long Bar, cukiernia Lourse Warszawa, Humidor, Pavilion na hotelowym patio oraz Raffles Spa.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.