Nowy kompleks z hotelem sieci Hilton powstaje w Pobierowie

Udostępnij artykuł
Właśnie rozpoczęły się prace przy inwestycji Pinea obejmującej trzy obiekty – całoroczne apartamenty, uzdrowiskowy condohotel oraz hotel sieci Hilton Gardenn Inn, który będzie zarządzany przez VHM Hotel Management. Głównym udziałowcem jest belgijska firma Fenixco. Zakończenie realizacji planowane jest na połowę 2022 roku.

Pinea to resort składający się z trzech połączonych ze sobą podziemnym przejściem i zielonymi dziedzińcami budynków apartamentowo-hotelowych i całorocznych usług towarzyszących. Zaoferuje także całoroczne restauracje, bary, kawiarnie, kompleks basenów i saun oraz salon spa marki La Perla i gabinety fizjoterapii.

W hotelu Hilton Gardenn Inn do dyspozycji gości będzie 156 pokoi, trzy sale konferencyjne oraz siłownia i strefa spa.

Za projektem Pinea stoją dwa zespoły projektantów: międzynarodowe biuro Chapman Taylor oraz polsko-belgijskie biuro ELD.

ŚWIAT HOTELI: grudzień 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 05.02.2020
Aktualizacja: 07.02.2020