Olej kokosowy w portfolio Makro Chef

Udostępnij nas na:
Sieć hurtowni wprowadziła do sprzedaży nowy produkt. W ofercie znalazł się zarówno olej rafinowany, jak i nierafinowany Bio. – Cechuje się on krystaliczną konsystencją oraz charakterystycznym kokosowym smakiem i aromatem. Olej ten znajduje szerokie zastosowanie w kuchni – doskonale sprawdzi się podczas smażenia i jest też świetną alternatywą dla oliwy z oliwek, masła czy margaryny – mówi Cezary Powała, szef kuchni pokazowej w hali nr 1 w Warszawie. Produkt dostępny jest w opakowaniu 455 g.

Rafinowany olej kokosowy to olej poddany rafinacji neutralizującej zapach kokosa. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia (185-205°C) stanowi doskonały zamiennik popularnych olejów do smażenia. Poza tym charakteryzuje się niską ceną i wysoką wydajnością – zachowuje świeżość nawet w temperaturze pokojowej. Produkt dostępny jest w opakowaniu 910 g.

Linia Makro Chef obejmuje wysokiej jakości produkty i półprodukty spożywcze, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii, m.in.: ryże, kasze, cięte zioła, kiełki, sosy, miody, pomidory suszone. Wszystkie produkty powstają we współpracy z ekspertami i szefami kuchni oraz zostają poddane testom i ścisłej kontroli jakościowej tak, by jak najlepiej dopasować je do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.