Opasły Tom zaprasza gości do nowej lokalizacji

Udostępnij artykuł
Warszawska, popularna restauracja, należąca do Agnieszki i Marcina Kręglickich, z dniem 1 grudnia ponownie otworzyła swoje podwoje. Wcześniej znajdowała się przy ul. Foksal, ale prawie rok temu zakończyła swoją działalność w tamtym miejscu. Teraz Opasły Tom można odwiedzać przy ul. Wierzbowej 9.

Opasły Tom powstał w dawnej księgarni Państwowego Instytutu Wydawniczego, więc mariaż kuchni i książek się pogłębił. Zaprasza do restauracji oraz czytelni. Wśród tomów o kulinariach, znaleźć można historię tej lokalizacji. Przed wojną mieściła się tu słynna restauracja Oaza, z wyśmienitą kuchnią, dansingiem i kabaretem. Szefową kuchni jest Flavia Borawska, która co trzy miesiące będzie zapraszać nowych szefów kuchni – rezydentów. Aktualnie jest nią Maria Przybyszewska, która stworzyła menu wegetariańskie.

Kręgliccy to osiem warszawskich restauracji etnicznych, które przeniosą gości w świat kulinarnych fascynacji właścicieli. Chianti, El Popo, Santorini, Meltemi, Forteca, Klub Bankowca oraz Opasły Tom to dobre jedzenie, wino i swobodna atmosfera. Firma oferuje również usługi cateringowe. Obsługiwane są zarówno uroczystości prywatne, jak i firmowe bankiety lub pikniki. Przyjęcia organizowane są w restauracjach, w Fortecy, ale również w każdym zaproponowanym przez klientów miejscu w Warszawie i okolicach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.12.2018
Aktualizacja: 05.12.2018