Ostatki w Hali Gwardii

Udostępnij artykuł
W najbliższą sobotę i niedzielę obiekt zamieni się w parkiet taneczny, a na gości czekać będą gorące rytmy, pokazy taneczne oraz polskie dania karnawałowe. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

W weekend 22 i 23 lutego na odwiedzających czekają porywające rytmy tanecznie. Poza dźwiękami latynoamerykańskimi z pewnością nie zabraknie także polskich i światowych szlagierów, wszak muzyka łączy ponad podziałami i łagodzi obyczaje. O to, by tańczący nie opadli z sił zadbają wystawcy gastronomiczni. Poza stałą ofertą targową Hali Gwardii smakosze będą mogli skosztować typowo polskich dań związanych z ostatkami – tradycyjnych polskich wędlin, pierogów z pieca, śledzi w różnych wariacjach, pączków (klasycznych i ziemniaczanych) oraz faworków.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Bardzo starannie budujemy program Hali, nieustannie kreując jego wyjątkową atmosferę. Dbamy o tradycję, ale  otwieramy się również na inne kultury i zwyczaje. W  ostatni weekend Karnawału Halę wypełnią gorące rytmy i mam nadzieję porwą one naszych gości do wspólnej zabawy.  O ich kubki smakowe zadbają nasi wystawcy. Serdecznie zapraszamy wszystkich, bez względu na wiek, w ostatni weekend karnawału do Hali Gwardii  – mówi Krystyna Chami z CBR Events, koordynator programu Hali Gwardii.

PROGRAM:

SOBOTA (22.02.2020)
17:00 – 19:00 Milonga  tu i teraz
od 19:30  Dj Yoonior zadba o pozytywną energię do końca wieczoru puszczając klasyki, które dobrze znamy i kochamy.
20:30 – pokaz tańców karaibskich w wykonaniu artystów z grupy Viva Brasil
21:30 pokaz tańców karaibskich w wykonaniu artystów z grupy Viva Brasil

NIEDZIELA (23.02.2020):
od 12:00 do 18:00 – warsztaty taneczne w roztańczonej strefie Viva Cuba Dance. Pokażemy najróżniejsze style tańca: salsa, dancehall, reggaeton, samba brazylijska. Zatańczą dla Was instruktorzy i tancerze z Viva Cuba Dance Studio, a najlepszą muzykę zapewni zespół Drumbastic – Samba Batucada Group – półfinaliści V edycji “Mam Talent”.
Szczegółowy program:
12:00 nauka podstawowych kroków salsy
13:00 nauka podstawowych kroków reggaetonu
14:00 pokaz grupy Bashy Crew – dancehall
15:00 nauka podstawowych kroków dancahallu
16:00 występ grupy Drumbastic
17:00 nauka podstawowych kroków salsy z parach
18:00 pokaz tańca popping – Shiney

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.02.2020
Aktualizacja: 17.02.2020