Otwarcie Morskiego Zająca w kwietniu

Udostępnij artykuł
Już 12 kwietnia w Kuźnicy zostanie otwarty nowy, całoroczny lokal. Będzie to miejsce dla wszystkich, którzy cenią kuchnię inspirowaną morzem, ale również lokalne przysmaki. W menu obowiązkowo znajdą się ryby, owoce morza, świeże homary, pasty, steki oraz dania dla wegetarian. Restauracja z szacunku do produktu, będzie wpisywać się w ekologiczne trendy, hołdując zasadzie less waste – mniej marnowania żywności, mniej odpadów, zdrowsze środowisko.

Od samego rana, kucharze będą serwowali śniadania np. prażnicę po kaszubsku ze szprotami, czy włoskie kanapki. Będzie można także napić się kawy i herbaty. Po południu, ze skomponowanej karty będzie można wybrać swoje ulubione smaki, a wieczorami, goście będą słuchać muzyki przy kieliszku wina i wytrawnych przekąskach. Przewidziano też menu dla najmłodszych. W ofercie Morskiego Zająca znajdą się także kosze piknikowe wypełnione rozmaitymi przekąskami i napojami, które będzie można zabrać ze sobą na plażę, nad zatokę lub do apartamentu. Pojawią się też własnoręcznie tłoczone soki pod marką „Sztormiak”, a w sklepie internetowym „Port Kuźnica” dostępne będą oryginalne upominki.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

Załoga Morskiego Zająca odlicza dni do wielkiego otwarcia:

Żywimy wielką nadzieję, że idea restauracji spodoba się tutejszym mieszkańcom oraz turystom, którzy oprócz spacerów po piaszczystych plażach i kąpieli w morzu będą mogli zjeść dania przygotowane przez naszego szefa kuchni Bartłomieja Malca. Klimat Kuźnicy wzmaga apetyt, a dla nas ważne jest kultywowanie wspólnego posiłku. Teraz to będzie możliwe! Nowo powstająca restauracja to nasze oczko w głowie dopracowane w każdym aspekcie, poczynając od miejsca, w którym powstaje (ach ten wystrój, ach te widoki!) a na menu kończąc. Stawiamy na oryginalność, profesjonalną kuchnię i wierzymy w nasz zespół! To będzie coś pięknego.”

Więcej szczegółów na Facebooku i www.morskizajac.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.03.2020
Aktualizacja: 20.03.2020