Pałac Mierzęcin otwiera odrestaurowaną Rządcówkę

Udostępnij artykuł
Odwiedzając Pałac Mierzęcin w ostatnim czasie można było zauważyć toczące się prace remontowe w willi należącej dawniej do zarządcy majątku. Po dwóch latach działań remontowo-wykończeniowych, znajdująca się przy alei prowadzącej z Pałacu na Folwark inwestycja została ukończona.

Wnętrza odnowionej Rządcówki to siedem butikowych pokoi i apartamentów, w tym również apartamenty piętrowe, przestrzenie wspólne, sala klubowa oraz okazała klatka schodowa. Całość urządzono elegancko, ale przytulnie zgodnie z najnowszymi trendami. Starannie dobrane tkaniny i dodatki, wysoka jakość materiałów, wykorzystanie odrestaurowanych elementów historycznych w wystroju budują klimat doskonały do relaksu i wypoczynku. Na zewnątrz wymieniono stolarkę okienną, drzwiową i dach, odnowiono elewację.

Pokoje w Rządcówce to oferta dla najbardziej wymagających gości majątku. Istnieje możliwość rezerwacji całego budynku, wynajęcie go na wyłączność. Przy okazji organizacji np. uroczystości rodzinnych w willi dostępny jest serwis i obsługa kelnerska.

Dzięki nowej inwestycji Pałac Mierzęcin zwiększył do pięciu liczbę ofertowanych budynków z pokojami dla gości. Teraz odwiedzający mają do wyboru nocleg w historycznych wnętrzach Pałacu, nowoczesne pokoje w Starej Stodole przy Grape Spa, eleganckie pomieszczenia w Oficynie, niezobowiązujący klimat Folwarku lub butikowo wykończoną Rządcówkę.

Położony na skraju Drawieńskiego Parku Narodowego Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort to rozległy majątek, odrestaurowany z troskliwością i pasją. Poza pałacem, stanowiącym klasyczny przykład rezydencji romantycznej, na uwagę zasługują zabudowania folwarczne. W części z nich znajdują się pokoje oraz najważniejsze i unikatowe atrakcje obiektu. Pozostałym przywrócono dawne funkcje.

Pobliska Winnica Pałac Mierzęcin, przetwórnia i Piwnica Win wyróżnia to miejsce wśród wielu odnawianych w ostatnim czasie pałaców i zamków. Winnica jest sercem majątku. To tu, na prawie 7 hektarach uprawia się 19 szczepów winorośli. Wytwarzane tu wina, dzięki pasji i doświadczeniu zaangażowanych w ten proces enologów zdobywają liczne nagrody i zjednują sobie najbardziej wymagających klientów. Duży wpływ na jakość trunku ma nowoczesna przetwórnia wyposażona w renomowane zaplecze techniczne oraz warunki w jakich przechowywane są wina w Piwnicy Win. Pasjonaci i osoby zainteresowane winiarstwem mogą skorzystać z bogatej oferty enoturystycznej. Obok zwiedzania winnicy i możliwości degustacji win, goście mają szansę poznać proces produkcji u źródła, poszerzyć swoją wiedzę o winie podczas szkoleń i warsztatów, rozsmakować się w pałacowej kuchni oraz skorzystać z zabiegów winoterapii w Grape Spa.

Dla entuzjastów aktywnego spędzania czasu również nie zabraknie propozycji. Można skorzystać z kortu tenisowego, bowlingu, strzelnicy, fitnessu, basenu albo wypożyczyć rower lub kajak. W działającej na terenie majątku Stadninie Pałac Mierzęcin można skorzystać z lekcji z instruktorem, przejażdżek na kucyku lub bryczką.

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort to również prężnie działający ośrodek konferencyjno – szkoleniowe obejmujący dwa centra konferencyjne w tym dużą salę konferencyjno-bankietową na 200 osób.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 18.12.2019
Aktualizacja: 09.01.2020