Papa Diego wystartował z pierwszym lokalem

Udostępnij nas na:
Restauracja serwuje wyrazistą i świeżą kuchnię, pełną aromatycznych ziół i naturalnych przypraw. W nowo otwartym punkcie można spróbować m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej lokalnej wersji tych dań – z krupniokiem. Pierwszy w Polsce lokal sieci Papa Diego znajduje się w strefie restauracyjnej Libero Katowice, na poziomie pierwszym.

W katowickim Papa Diego goście spróbują przysmaków kuchni meksykańskiej: tacos z wyjątkowymi salsami, między innymi mango-tamaryndową lub chipotle, nachos z wieprzowiną carnitas oraz burrito z kurczakiem w korzennym sosie mole. Wszystkie smaki będą dostępne również w formie modnych burrito bowli. Wyjątkową propozycją przygotowaną specjalnie z myślą o mieszkańcach Śląska są warianty meksykańskich dań z lokalnym krupniokiem. Popisowy deser Papa Diego to tradycyjne chrupiące churros podane z waniliowym sosem czekoladowym.

Goście głodni wrażeń mogą spróbować swoich sił w jedzeniu wyjątkowo pikantnych sosów z egzotycznych papryczek – uwaga: jedynie po podpisaniu stosownego oświadczenia! Ogień w gardłach ugaszą domowe lemoniady i smoothies, przygotowane na bazie świeżych owoców i ziół.

Dania, których spróbują goście Papa Diego, zawdzięczają swój wyjątkowy smak świeżo przygotowanym salsom, bogactwie ziół i trosce o autentyzm serwowanych potraw. Za jakość specjałów Papa Diego odpowiada Rafał Sanetas – doświadczony manager i szef kuchni, który pracował m.in. w restauracji Hard Rock Cafe.

Na gości Libero Katowice odwiedzających zarówno lokal Papa Diego, jak i multipleks Helios, czeka wyjątkowa oferta: każdy, kto w Papa Diego pokaże papierowy lub elektroniczny bilet do kina Helios, otrzyma do zamówienia deser – porcję słodkich churros.

Ponadto, w każdy poniedziałek do burrito dodawane są małe nachosy za pół ceny, a w każdy wtorek zestawy tacos zawierają nie trzy, a cztery pyszne, gorące tacos.

Papa Diego to pierwsza marka stworzona przez Foodio Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora największej w Polsce sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra, doświadczonych managerów z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

Papa Diego w Libero Katowice to pierwszy lokal tej sieci. Kolejne powstaną m.in. w Gdańsku (Forum Gdańsk), Poznaniu (Posnania), Warszawie (Centrum Praski Koneser, Galeria Młociny) i Łodzi (Manufaktura). W planach jest również drugi lokal w Katowicach – w Galerii Katowickiej.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.