Pasibus przygotuje dania dla wrocławskich seniorów w ramach akcji #PosiłekDlaSeniora

Udostępnij artykuł
Kolejne miasto dołącza do projektu Grupy Warszawa, polegającego na zapewnieniu najbardziej potrzebującym całodniowej diety. Sieć burgerowni dostarczy pierwsze posiłki już w piątek, 24 kwietnia.

W czasie pandemii koronawirusa, w trosce o własne zdrowie i życie, większość starszych osób musiała pozostać w swoich domach, a część z nich straciła możliwość uzyskania pomocy z zewnątrz. Seniorom w stolicy z pomocą przyszła Grupa Warszawa, która zorganizowała akcję #PosiłekDlaSeniora.

Akcja „Posiłek dla seniora w Warszawie
> prosimy kliknąć, aby wziąć udział <

W jej ramach starsze osoby, najbardziej zagrożone skutkami zakażenia wirusem, codziennie otrzymują pod drzwi zestawy czterech zbilansowanych posiłków, składające się ze śniadania, zupy, dania głównego oraz podwieczorku.

Akcję #PosiłekDlaSeniora wsparły także znane osoby, m.in. Maja Bohosiewicz, Anna Lewandowska, Krzysztof Jankowski Jankes, Anna Skura (What Anna Wears), Kasia Dziurska i Olivier Janiak.

W piątek, 17 kwietnia br. do akcji dołączył Wrocław, gdzie posiłki dla seniorów będzie przygotowywał Pasibus – sieć burgerowni, wywodząca się z tamtejszego street foodu.

Akcja „Posiłek dla seniora we Wrocławiu
> prosimy kliknąć, aby wziąć udział <

Każde wpłacone 25 zł zapewni jeden czterodaniowy zestaw dla starszej osoby. Organizatorzy razem z partnerami za zebrane pieniądze przygotują i dostarczą posiłki potrzebującym, wskazanym przez miejskie instytucje, na co dzień zajmujące się pomocą seniorom. Dodatkowo, wpłacający mogą również sami wskazać konkretne osoby, które chcieliby wspomóc w ramach akcji.

Kontakt z organizatorami:

Ogólnopolski – posilekdlaseniora@grupawarszawa.com
Wrocław – wroclaw@posilekdlaseniora.pl

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.04.2020
Aktualizacja: 20.04.2020