Piekarnia Piwoński z kolejnym lokalem

Udostępnij artykuł
Rodzinna firma istniejąca od ponad 60 lat na rynku, otworzyła nowy punkt w stolicy. Piekarnia zlokalizowana jest przy Alei Jana Pawła II 38.

Za marką Piwoński stoi firma, która współpracuje z małymi, rodzinnymi młynami. Przy wypiekach nie korzystają z gotowych miksów piekarskich, polepszaczy, barwników, wzmacniaczy smakowych ani innych dodatków chemicznych.  Wszystko przygotowywane jest ręcznie, według oryginalnych staropolskich receptur.

W ofercie piekarni znajdziemy m.in.: chleby 100% żytnie: pytlowy na zakwasie,  z czarnuszką, żurawiną, śliwką i cebulką; chleby razowe: z dynią, słonecznikiem; pszenno-żytnie: liliput, baltonowski, barowy; bułki śniadaniowe z siemieniem lnianym, sezamem czy makiem.  Piwoński oferuje również przysmaki hiszpańskie np.: empanadilla de tomate, z jabłkami, rosquilletas z cebulką, sezamem, słonecznikiem kiktos migdałowe, kawowe, panquemao.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.08.2018
Aktualizacja: 29.08.2018