Piekarnie Marukyan rozwijają portfolio w stolicy

Udostępnij nas na:
Ormiańsko gruzińskie wypieki będzie można nabyć w nowym miejscu w Warszawie. Sieć, która swój pierwszy lokal otworzyła w Ożarowie Mazowieckim dziś posiada ich blisko 50. Kolejny punkt zlokalizowany jest przy Rondzie Daszyńskiego, w przejściu do metra.

Założycielem sieci jest Vigen Marukyan, który prawie 25 lat temu przyjechał do Polski z Armenii. Pierwszy sklep, w którym znajdowała się także piekarnia z piecem tondir został otwarty w Ożarowie Mazowieckim, później przyszedł czas na Pruszków i sklep w Warszawie przy Placu Szembeka.

W sklepach sieci Piekarni Ormiańsko-Gruzińskiej Marukyan można kupić m.in.: chleb, puri, lawasz, croissanty i chaczapuri z nadzieniem.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.