Pierwsza edycja krakowskiej Nocnej Zmiany za nami

Udostępnij artykuł
Nocny market wystartował w piątkowe popołudnie karmiąc i bawiąc gości na polu do późnych godzin nocnych. Organizatorzy szacują, że przez trzy kolejne dni ogrody Hali 100-lecia Cracovii odwiedziło 4 tys. osób.

Frekwencja zaskoczyła nie tylko organizatorów, ale i wystawców, którym podczas eventu zdarzyło się ogłaszać przerwy, w związku z wyczerpaniem zapasów jedzenia. Na gości czekał street food, rzemieślnicze napoje, a także dobra muzyka. Pierwsza edycja zgromadziła 12 wystawców.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Zielony teren za Halą 100-lecia Cracovii wypełnił się w ten weekend światełkami, a także neonami. Organizatorzy zadbali o to, by stworzyć przyjazną i pełną uroku przestrzeń, w której goście będą mogli wspólnie spędzać miło czas niezależnie od pory dnia. Poza leżakami, a także specjalnymi namiotami z wyznaczonym miejscem do odpoczynku, odwiedzający mieli okazję skorzystania z darmowej wypożyczalni kocyków. Ponadto organizatorzy zadbali także o czworonogi wyznaczając specjalną strefę z wodą dla psiaków.

Start Nocnej Zmiany to niewątpliwie świetna okazja dla mieszkańców Krakowa, a także turystów na spędzenie letnich popołudni i wieczorów w centrum miasta. Dogodna lokalizacja, muzyczne atrakcje, specjalne strefy tematyczne oraz najlepszy, ciągle zmieniający się street food zachęcają do odwiedzenia tego miejsca.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.08.2019
Aktualizacja: 01.08.2019