Pierwsza odsłona Courtyard by Marriott Warsaw Airport po częściowej modernizacji

Udostępnij artykuł
Hotel doczekał się pierwszych efektów prac remontowych. W ubiegły weekend, po czterech miesiącach intensywnej pracy, po raz pierwszy pokazał zupełnie nowe oblicze sal konferencyjnych oraz restauracji Brasserie.

W maju 2019 rozpoczęła się długo oczekiwana modernizacja hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport. Prace budowlane objęły część publiczną obiektu oraz sale konferencyjne. Nie był to łatwy proces, ponieważ hotel nie przerwał działalności, dalej przyjmował gości i obsługiwał ich na najwyższym poziomie. Pracownia architektury wnętrz postawiła na pastele w odcieniach beżu, szarości, błękitu, czerni i bieli.

W połowie września oddano do dyspozycji gości zupełnie odmienioną restaurację Brasserie oraz pachnące nowością sale konferencyjne. Uwagę gości przykuwają niesamowite, wielokolorowe lampy wiszące na wielu poziomach, inspirowane polskim bursztynem, drewniane elementy dekoracyjne i niespotykane wcześniej w Courtyardzie kolory.  Hotel posiada 13 sal konferencyjnych, w tym zmodernizowaną salę balową, o łącznej powierzchni 764 mkw., wyposażonych w nowoczesny sprzęt audiowizualny. Kolejnym etapem remontu powierzchni ogólnodostępnych będzie przygotowanie zupełnie nowego Lobby Baru i recepcji. Już trwa także renowacja pokoi hotelowych.

Inauguracja nowych sal była szczególna, ponieważ 14 września w hotelu odbyło się międzynarodowe wesele i cały zespół hotelu został zaangażowany w przygotowania do tego wydarzenia. Państwo Młodzi i ich 150 gości było zachwyconych salami, dekoracjami, serwowanymi daniami, formą prezentacji na stołach oraz profesjonalną obsługą. Mamy szczerą nadzieję, że miejsce przyniesie szczęście Młodej Parze oraz hotelowi Courtyard by Marriott Warsaw Airport.

Hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport należy do Polskiego Holdingu Hotelowego – spółki   w 100 proc. z kapitałem państwowym. Celem działania holdingu jest utworzenie silnego i profesjonalnego polskiego podmiotu hotelowego, konkurencyjnego w branży, sprawnie zarządzającego bazą obiektów należących do Skarbu Państwa. W portfelu PHH znajduje się obecnie osiem obiektów, zlokalizowanych w Warszawie, Katowicach, Gdańsku, Międzyzdrojach i na Półwyspie Helskim. Jeszcze w 2019 roku otworzą się kolejne hotele – Holiday Inn Express Rzeszów Airport w Rzeszowie oraz Moxy w Poznaniu.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE – RAPORT 2019
>kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem<

W 2019 roku Polski Holding Hotelowy obejmie całość udziałów spółek AMW Hotele, Gliwickiej Agencji Turystycznej, Hoteli Olsztyn oraz Wojewódzkiego Przedsiębiorstwa Usług Turystycznych. Dzięki temu w grupie kapitałowej Polskiego Holdingu Hotelowego znajdzie się łącznie 30 obiektów hotelarskich. Ponadto, w ramach umowy z PHN o zarządzanie, w najbliższych latach PHH otworzy Moxy & Residence Inn w Warszawie.

Jako franczyzobiorca, PHH współpracuje z czołowymi światowymi sieciami hotelowymi, takimi jak Marriott International, Hilton International, Best Western Hotels &Resorts, InterContinental Hotels Group oraz Louvre Hotels Group.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 20.09.2019
Aktualizacja: 23.09.2019