Pierwsza restauracja w Elektrowni Powiśle już otwarta

Udostępnij artykuł
Projekt realizowany przez Tristan Capital Partners oraz White Star Real Estate stworzył możliwość wykorzystania zabytkowej bazy i uzupełnienia jej nowoczesną architekturą. Dużą rolę odgrywa lokalizacja na kreującym trendy Powiślu – dzielnicy, która od kilkunastu lat przeżywa prawdziwy renesans. W sobotę (27 kwietnia) po raz pierwszy gości zaprosił lokal Pełną Parą.

Pełną Parą to synonim nowoczesnej kuchni azjatyckiej. Marka słynie z pierożków na parze, ale karta jest na tyle szeroka, by zadowolić rozmaite gusta. Dania łączą w sobie wszystko to, czego osoby ją prowadzące, nauczyły się o jedzeniu w Azji, z odrobiną fantazji i nowoczesnego stylu.

Lokal oferuje zupy, np. wonton czy tom kha z kurczakiem, przekąski (wakame, tango mango, crispy parcels, sprong rolls, green rolls), pierożki na parze (z dynią i orzechami, szpinakiem i serem, warzywami i grzybami, kurczakiem i kimchi, czy jajkiem i koperkiem), zestawy dla dwojga, bułeczki na parze, szeroką ofertę dań głównych (smażony makaron ryżowy, sałatka z grillowaną wołowiną czy filet z łososia na parze), specjały dla dzieci czy śniadania w weekendy od 9:30 do 12:00.

Serce Elektrowni Powiśle bije w jej centralnym punkcie – przestrzeni handlowej, połączonej z ofertą wypoczynkowo-rozrywkową: z 28 restauracjami, kawiarniami, barami i trzema dużymi, zielonymi placami, na których już niebawem odbywać się będą wydarzenia i imprezy plenerowe (17 tys. mkw).

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.04.2019
Aktualizacja: 29.04.2019