Pierwsze na rynku, skuteczne rozwiązanie do samodzielnej dezynfekcji restauracji i pokoi hotelowych

Udostępnij artykuł
Grupa Aristo – lider rynku usług dezynfekcji w Polsce wprowadza na rynek nową markę. EpidAIR, bo o niej mowa, to gama profesjonalnych środków do samodzielnego wykonywania dezynfekcji powierzchni metodą zamgławiania bez wykorzystania specjalistycznego sprzętu. Koszt dezynfekcji? Zaledwie 10 gr za metr kwadratowy.

Dezynfekcja powierzchni metodą zamgławiania jeszcze nigdy nie była tak prosta. EpidAIR to profesjonalna gama produktów przeznaczonych do dezynfekcji dla użytkowników profesjonalnych. Produkty EpidAIR to doskonałe rozwiązanie do dezynfekcji pokoi hotelowych po wymianie gości czy dezynfekcji stolików w restauracji.

Jak to działa?

Środek dezynfekujący posiada formułę silnie skondensowanego aerozolu ze specjalistycznym zaworem pozwalającym na rozpylenie środka na odległość 4m, co znacznie ułatwia i przyspiesza czas przeprowadzenia dezynfekcji. Dzięki zastosowanej technice opakowania czas niezbędny do wykonania dezynfekcji średniej wielkości pokoju hotelowego wynosi zaledwie kilka sekund. Dezynfekcja obszarów recepcji, wind budynkowych czy wreszcie stolików w restauracji staje się jeszcze prostsza. Wystarczy jedynie rozpylić preparat na przeznaczonej do dezynfekcji powierzchni.

Skuteczność

EpidAIR to produkty przeznaczone do zwalczania bakterii, wirusów i grzybów. Skład preparatu zapewnia także skuteczność w walce w koronawirusem SARS-CoV2.

Zależało nam na stworzeniu skutecznego produktu skierowanego do klienta profesjonalnego, przede wszystkim do zarządców nieruchomości, właścicieli hoteli, pensjonatów czy restauracjimówi Anna Majoch, prezes zarządu Grupy Aristo. – Chcieliśmy przekłuć nasze wieloletnie doświadczenie i pozycję lidera usług dezynfekcji w stworzenie marki, która zapewni możliwość samodzielnego wykonywania dezynfekcji metodą zamgławiania bez wykorzystania specjalistycznego sprzętu czy ponoszenia wysokich kosztów – dodaje.


I udało się! EpidAIR jako pierwszy w Polsce produkt otrzymał pozytywną rekomendację oraz certyfikat „Clean&Safe” nadawany przez Europejski System Certyfikacji.

To dla nas bardzo ważne wyróżnienie. Potwierdza, że wprowadzany przez nas produkt spełnia najwyższe standardy i wymagania, jakie powinno się stawiać tego typu produktom w czasach pandemii – mówi Majoch. – Poza walorem bezpieczeństwa przyłożyliśmy także ogromną wagę do kwestii komfortu – dodaje.

Produkty EpidAIR zostały wyprodukowane aż w 3 wersjach zapachowych (kwiat bawełny,
zielona herbata, cytrusy), co pozwala na całkowitą neutralizację nieprzyjemnego zapachu środka dezynfekującego oraz zapewnia poczucie świeżości dezynfekowanych powierzchni przez długi czas. Co ważne, produkty EpidAIR nie pozostawiają żadnych śladów na dezynfekowanych powierzchniach i nie wymagają zmywania.

Ile to kosztuje?

Poza skutecznością bardzo ważna jest także cena. Dotychczas kompleksowa dezynfekcja powierzchni metodą zamgławiania była możliwa jedynie z wykorzystaniem profesjonalnego sprzętu czy za pośrednictwem wyspecjalizowanej firmy świadczącej tego typu usługi.

Do teraz! Produkty EpidAIR nadają się do samodzielnej dezynfekcji powierzchni metodą zamgławiania. Jedno opakowanie produktu wystarcza dezynfekcję ponad 500 m.kw, co przekłada się na cenę około 10 groszy za 1 metr kwadratowy! 

Dla współpracujących z nami podmiotów przygotowaliśmy także zestawy oznaczeń w formie naklejek, zawieszek oraz prezenterów informujących, że powierzchnie w budynku są na bieżąco dezynfekowane środkami marki EpidAIR – mówi Anna Majoch. – Pomagają one w stworzeniu poczucia bezpieczeństwa, które jest ogromnie ważne w czasach pandemii – dodaje.

Informacje o produktach dostępne są na stronie internetowej producenta: www.epidair.com

Tekst powstał we współpracy z Grupą Aristo.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.07.2020
Aktualizacja: 06.07.2020