Pizza Forum po raz trzeci

Udostępnij nas na:
To idea mająca na celu przekazanie profesjonalnej wiedzy dotyczącej biznesu, którego podstawą jest najwyższej jakości produkt – pizza – stworzony zgodnie z zasadami włoskich mistrzów, od wieków doskonalących warsztat i procedurę przygotowywania doskonałego ciasta. Najbliższe spotkanie odbędzie się 9 kwietnia w Gdyni, a kolejne kilka dni później w Kołobrzegu.

Dla kogo?

Dla każdego, dla restauratorów, dla miłośników pizzy – dla profesjonalistów oraz półprofesjonalistów związanych z segmentem rynku pizzerii.

Czego się dowiem na Pizza Forum?

Przygotowanie najlepszej pizzy wymaga połączenia trzech elementów: najwyższej jakości składników, profesjonalnej wiedzy oraz najlepszej dostępnej technologii. To wszystko zostanie omówione na spotkaniu: zaczniemy od mąki, poznamy sekrety ciasta oraz procedurę,dowiemy się jak dobrać najlepsze urządzenie, sprawdzimy efekty pracy, czyli degustacja.

Gdzie się odbywa Pizza Forum?

Spotkania odbywają się cyklicznie w różnych miastach Polski.

Kto prowadzi?

ALESSANDRO LO STOCCO – jest wybitnym znawcą mąk, procesów fermentacji i ciast. Wie, jak w naturalny i przystępny sposób przekazywać swą wiedzę oraz umiejętnie naucza technik i procedur. Posiada ponad 20-letnie doświadczenie w produkcji pizzy i współpracuje z największymi producentami mąk. Jest trenerem MorettiLAB i Moretti Forni Corporate Chef. Jego misją jest dzielenie się swoją pasją oraz wiedzą na temat pizzy.

ANDRZEJ PIETRZYK – jego pasja do kuchni włoskiej zrodziła się już w dzieciństwie podczas podróży po Włoszech. Tam też zdobywał i pogłębiał swą wiedzę o pizzy. Od 12 lat związany z pizzą, która stała się jego miłością i największa pasją. Obecnie jest trenerem MorettiLAB i Grafen w Polsce, a jednocześnie Product Managerem marki Moretti Forni. Dzieli się swoją wiedzą i pasją z uczestnikami spotkań Pizza Forum organizowanymi cyklicznie w całej Polsce.

Jak długo trwa jedno spotkanie?

Około 3-4 godzin. W tym czasie przedstawiamy historię pizzy, która jest ważną częścią historii i kultury Włoch, ale nie tylko – pizza dziś jest ceniona na całym świecie. Klienci stają się coraz bardziej wymagający, a pizzerie wyrastają jak grzyby po deszczu. Na tak konkurencyjnym rynku biznes pizzeryjny musi zwrócić szczególną uwagę na jakość produktów i profesjonalizm w działaniu. Podczas kilkugodzinnego spotkania podpowiemy, jak osiągnąć sukces oraz zmotywujemy do dalszych poszukiwań pomysłów i rozwijania pasji.

Ile kosztuje udział w Pizza Forum i jak można się zapisać?

Udział w Pizza Forum jest bezpłatny, należy się jedynie zarejestrować: www.pizza-forum.pl

Najbliższe spotkania odbędą się: 

  • 09.04.2019 – w Gdyni
  • 11.04.2019 – w Kołobrzegu

Organizatorem jest HENDI Polska Sp. z o.o., ul. Magazynowa 5, 62-023 Gądki

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione