Marka stworzyła PAN PIZZĘ dokładnie 40 lat temu i od tego czasu cieszy się ono dużą popularnością. Z okazji urodzin legendarnej pozycji w menu, od 10 marca w restauracjach sieci można spróbować nowych smaków z limitowanej edycji Super Supreme.
Ciasto PAN – którego goście Pizza Hut po raz pierwszy mogli spróbować w 1980 roku – niemal z dnia na dzień stało się znakiem rozpoznawczym marki. Składniki pizzy to mąka, woda, olej i mieszanka drożdży. Dlaczego jest ono tak wyjątkowe? Wszystko dzięki proporcjom, oryginalnej recepturze i sposobowi przyrządzania, które sprawiają, że PAN PIZZA jest chrupka na zewnątrz i puszysta w środku. Przepis na ciasto od 40 lat jest jednym z najpilniej strzeżonych kulinarnych sekretów.
Klasyka w nowym wydaniu
Czterdziestą rocznicę ciasta PAN, Pizza Hut postanowiła uczcić w wyjątkowy sposób. Właśnie z tej okazji przygotowane zostały trzy zupełnie nowe smaki Super Supreme. Od 10 marca we wszystkich restauracjach Pizza Hut będzie można spróbować: Pepperoni Super Supreme z pikantnym, włoskim pepperoni Ventricina z kawałkami pieprzu, oliwkami i świeżym rozmarynem. Na gości restauracji czeka również Chicken Super Supreme – smak, który powstał z myślą o fanach mięsa, w tym szarpanego kurczaka oraz boczku, które uzupełnia sos czosnkowy. Trzeci smak to Hot Super Supreme z szarpaną wołowiną, szynką i papryką jalapeño, którego bazą jest sos pomidorowy doprawiony sosem TABASCO®.
Nowe smaki dostępne będą we wszystkich restauracjach z obsługą kelnerską. Goście będą mogli zamówić je również w opcji z dostawą oraz na wynos.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.